Evo zašto je ovo najzdravija kombinacija za početak dana

Usvajanjem ove navike ćete već nakon mesec dana primetiti značajne promene u funkcionisanju organizma tokom dana.

Nemojte se iznenaditi ako topla voda s limunom nakon nekog vremena postane ritual bez kojeg nećete moći.

Jača imunitet

Limun je odličan izvor vitamina C i kalijuma. Vitamin C je odavno poznat za jačanje imuniteta i smanjenje rizika od nastanka prehlade i gripe. Kalijum će stimulisati mozak i nerve i pomoći će u regulisanju krvnog pritiska.

Reguliše pH vrednost

Limun ima odlična alkalna svojstva. Iako je kiselog ukusa limun u našem telu ima alkalno delovanje, čime pomaže u održavanju pH vrednosti tela.

Pospešuje mršavljenje

Limun će pomoći u kontrolisanju želje za hranom. Istraživanja su pokazala da alkalna ishrana značajno pospešuje mršavljenje. Kada dan započnete pravilno, puno je lakše donositi dobre odluke za zdravlje tokom dana.

Pospešuje rad probave

Topla voda će stimulisati probavni sistem i ublažiti kontrakcije mišića. Na taj način će podstaći rad probavnog sistema i reguliše probavne tegobe. Limun je odličan izvor minerala i vitamina koji će podstaći eliminaciju toksina iz probavnog sistema.

Deluje kao blagi diuretik

Limun će pomoći kod eliminacije toksina putem mokraće. Toksini će se oslobađati puno brže, a urinarni trakt će postati zdraviji.

Čisti kožu

Vitamin C će smanjiti vidljivost bora i nepravilnosti kože. Eliminacijom toksina iz tela će se eliminisati toksini iz kože.

Povećava vrednost energije

Ako ćete dan započeti s toplom vodom pomešanom s limunom, tokom danua ćete primetiti kako vrednost energije ostaje stabilna i ne menja se drastično.

Reguliše šećer u krvi

Voda s limunom će sprečiti nagle promene vrednosti šećera u krvi, a time će sprečiti želju za grickalicama i nagle promene raspoloženja.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...