Generic filters
Exact matches only

Evo za šta sve možemo koristiti bebi puder

U ovom tekstu predstavljamo vam neke načine na koje možete iskoristiti bebi puder.

 

Leči akne

Puder za bebe upija masnoću i isušuje akne pa ako vas jedna baš muči stavite ga preko noći, on će skupiti poru u kojoj je akna nastala i bukvalno isisati sadržaj iz nje. Možete da ga stavite preventivno i na celo lice, jer kada su pore na koži skupljene, manja je verovatnoća da će nastati bubuljice. Po istom principu možete da se rešite i masnih fleka s odeće.

Zamenjuje puder u kamenu

Verovatno niste znali da se dečji puder odlično snalazi u ulozi pudera u prahu koji se nanosi kao završni sloj pri šminkanju.

Ističe trepavice

Ako koristite klasičnu maskaru, a povremeno biste željele da postignete dramatičan efekat, to ćete lako postići uz malo pudera. Pre nanošenja maskare na trepavice nanesite tanak sloj pudera i eto volumena očas posla.

Odložite pranje kose

Niko ne podržava neredovno pranje kose, ali svima nam se desi da jednostavno ne stignemo da operemo kosu. Rešenje je opet čudotvorni multipraktični bebi-puder. Pomešajte jednake količine praška za pecivo i bebi-pudera i nanesite na kosu. Deluje kao suvi šampon.

Da obuća ponovo zamiriše

Većina žena zna za trik da leti sipa malo pudera u cipele koje se nose na bosu nogu, a da li ste znali da će malo pudera preko noći izvući sve neprijatne mirise iz vaših patika, cipela ili čizama… Dovoljno je da uveče pospete unutrašnjost obuće bebi-puderom.

Osvežava knjige

Možete da ga upotrebite da upije vlagu sa stranica starih knjiga. Rešićete se buđi, a knjiga će biti kao nova.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...