Evo šta treba jesti za lepu kožu tokom leta

Svi već znamo da izgled kože uvelike određuje stil ishrane. Veliki broj ljudi tokom leta oseća da njihova koža nije tako otporna, mladenačka i meka. Svakako trebate nanositi proizvode za negu kože, ali  povećajte unos namirnica, za koje je dokazano da pospešuju zdravlje i izgled kože.

pistacije

Kelj i spanać

Kelj i spanać pomažu u prevenciji gubitka elastičnosti kože jer sadrže fitonutrijente koji tokom leta pružaju dodatnu zaštitu od sunca. Spanać je naročito dobar jer je odličan izvor beta karotena i luteina, koji povećavaju elastičnost kože.

Orasi i pistacije

Orasi i pistacije su odličan izvor vitamina B kompleksa i E koji pomažu u prevenciji oštećenja ćelija. Vitamin E je moćan antioksidant koji se bori protiv slobodnih radikala i sprečava prevremeni nastanak znakova starenja, dok vitamin B1 pospešuje cirkulaciju kože i daje joj mladenački i zdrav izgled.

Bobičasto i citrusno voće

Bobičasto voće je odličan izvor vlakana i antioksidanata, nutritivnim spojevima koji pospešuju eliminaciju toksina. Citrusno voće je odličan izvor vitamina C, antioksidanta koji pospešuje proizvodnju kolagena i kožu čini mekom.

Jabuke

Baš kao i citrusno voće, jabuke sadrže vitamin C koji pospešuje proizvodnju kolagena. Bakar iz jabuka pospešuje proizvodnju melanina, pigmenta koji vašu koži čini tamnijom i ujedno štiti od nastanka raka kože.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...