Generic filters
Exact matches only

Evo šta se vašem telu dešava nakon sat vremena odlaganja odlaska u toalet!

Većina ljudi u širokom luku zaobilazi javni toaleti.

gv

Tako, koliko god da im je hitno, stisnuće zube i moliti se da izdrže do kuće. A znate li koliko je to zapravo opasno po vas?

– Zadržavanje stolice je vrlo neprijatno. U prvih par sati javiće vam se jak osećaj pritiska u abdomenu. Neki će ga osetiti kao grčeve, a neki kao pritisak zbog koga im se čini da će da eksplodiraju – objašnjava dr Niket Sonpal. A to je samo prvih par sati! Evo šta se dešava kasnije:

Nakon šesti sati

Ovde stvari počinju da budu baš, baš loše. Radi se o tome da vam se čini da vam više nije hitno da odete do toaleta. I nije, zato što ćete se sada suočiti sa zatvorom.

Nakon 12 sati

Što je stolica više vremena provela u crevima, postaje sve teža. Dakle, u ovom periodu je osećaj pritiska intenzivan, stomak je vrlo naduven – toliko da i ako hoćete ne možete da ga uvučete. Ako sada i odete do toaleta, znajte da će biti vrlo bolno, a nije isključena ni mogućnost krvi u stolici.

I dalje zadržavate stolicu?

Ne znamo kako ste izdržali ni ovih 12 sati, ali ako je i dalje zadržavate, znajte da je stolica sada toliko tvrda da ćete morati da se suočite sa klistirom ili nečim sličnim.

Srodni članci:

Izvor: Blic žena

Komentari
Loading...