Evo šta se događa u telu prilikom preskakanja obroka

Možda ste i sami to prošli – u želji da smršate, izbegavali ste ručak, večeru ili možda čak i doručak. Mislili ste kako ćete pobediti glad do sledećeg obroka. Ovakva praksa je najgora opcija koju možete odabrati.

obrok

Za vreme gladovanja, u organizmu su se događali neverovatni procesi. Kao prvo, dogodio se pad nivoa šećera u krvi, a to utiče na sve organe u ljudskom organizmu. Javlja se osećaj umora i iscrpljenosti, usporava se metabolizam, ali usporava se i sagorevanje kalorija..

Uz sve to, i mozak prelazi u posebno stanje. “Bez hrane koja omogućava energiju, ljudski mozak ulazi u,tako reći posebno stanje. Menjaju se ljudske intelektualne i emotivne funkcije. Osoba postaje razdražljiva i sklona promenama raspoloženja, a koncentracija i pamćenje slabe”.

Kada konačno pojedete hranu, organizam će osetiti olakšanje, ali samo nakratko. Ako izbegavanje obroka praktikujete češće, dugoročno ćete imati problema s lošim metabolizmom, nivo šećera u krvi biće nestabilan, a telo će se vremenom okrenuti mišićima kao jedinom izvoru “goriva”. Drugim rečima, preskakanje obroka ozbiljno utiče na organizam i slabi ga, a posledice mogu biti kobne.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...