Generic filters
Exact matches only

Evo kako lečiti zapaljenje slepog creva

Zapalenje slepog creva (Apendicitis) može biti akutno i hronično.

ii

Zapaljenje slepog creva pojavljuje se najčešće u doba od 10. do 30. godine ali akutno zapaljenje slepog creva mogu dobiti i sasvim mala deca, a i ljudi u dubokoj starosti. Kod zapaljenja slepog creva bolovi su uvek praćeni gađenjem i povraćanjem. Stolica je uglavnom zadržana. Ima slučajeva, ali retko, da pri prvim bolovima dođe do naglog proliva.Tok bolesti može biti različit.

Napad se može stišati, bol postepeno prestaje, temperatura padne i bolesnik počinje da se oporavlja; napad je prošao bez loših posledica. Sledeći napad zapaljenja slepog creva može uskoro doći, sa ponovnim bolovima i ponavljanjem svih pomenutih znakova oboljenja. Ponekad se napad ne ponavlja po nekoliko meseci.

U drugim slučajevima, bolovi su od početka jaki i ne prestaju. U toku nekoliko sati, ili posle jednog do dva dana, dolazi do prskanja slepog creva i do zagnojavanja cele trbušne šupljine, što je po život bolesnika najopasnije. Momenat kad prsne slepo crevo praćen je najjačim bolom i osećanjem kao da je nož zaboden u tstomak.

Znaci hroničnog zapaljenja slepog creva su teškoće u probavi, koje se javljaju povremeno a izražene su u zadržanoj stolici, osećanju punoće u želucu posle jela, gubljenju apetita, podrigivanju i nadražaju na povraćanje.

Lečenje:

Za lečenje koristi se čaj od kupinovog lista ili čaj od biljke kopitnjak (list usitnjen – 1 kašika) prelijte sa 200—300 ml ključale vode.

Neka odstoji poklopljeno otprilike sat vremena. Potom procedite i pijte 3 put dnevno po jednu malu kašičicu.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...