Evo kako da istog trenutka nestanu otok i crvenilo ako vas je ujeo komarac

Proleće je stiglo, a sa njim i komarci. Kako biste smanjili natečenost i upalu koja nastaje na koži nakon uboda, savetujemo da se poslužite ovim prirodnim sredstvima.

mosquito 542156 960 720

U nastavku vam predstavljamo pet prirodnih sredstava.

Led

Jedna od najbolnijih posledica nakon ujeda komarca jeste upala koja se javlja na mestu ugriza. Baš kao i kod alergijskih reakcija, led može da umanji crvenilo i natečenost kože. Nemojte nikad direktno stavljati led na kožu, jer je tako možete oštetiti. Umesto toga, zavijte je u komad tanke tkanine i pritisnite jako na mestu gde vas je ujeo.

Med

Najbolje je da ga ne nosite napolju, jer ćete privući još više insekata na sebe, ali med vam može pomoći da smirite ugriz. Razlog je jer med ima anitbakterijska i antiupalna svojstva. Samo malo meda stavite na kožu i videćete kako se ona smiruje.

Soda bikarbona

Već su poznati neverovatni načini primene sode bikarbone, a ovog puta je možete koristiti za tretnan kože. Jednostavno pomešajte kašiku sode bikarbone sa malo vode, da dobijete pastu, a zatim je nanesite u tankom sloju na kožu.

Crni luk

Još jedan sastojak koji ima svaka kuhinja vam takođe može pomoći u borbi sa ujedom komarca. Luk ima antimikotsko dejstvo, te sprečava rizik od nastanka infekcije. Iscedite samo malo soka iz luka i njime premažite mesto uboda ili isecite parče i stavite direktno na kožu na kojoj treba da ostane nekoliko minuta.

Pasta za zube

Ne samo da će održavati vaše zube čistim i belim, već pasta za zube može da se bori sa upalama koje nastaju nakon ujeda ovog insekta. Dva sastojka koja se nalaze u pasti, mentol i soda bikarbona, mogu da smanje upalu i bol. Jednostavno nanesite tanak sloj na kožu i ostavite da se osuši, a na kraju isperite hladnom vodom.

 

Mnogi su čitali i ove tekstove:

Superžena

Komentari
Loading...