Eukaliptusovo ulje i njegove dobrobiti za zdravlje

Eukaliptusovo ulje se često koristi kao pripravak protiv glavobolja ili prehlada.Da li ste znali da ima još neverovatno dobrih učinaka za zdravlje celog tela?

 

 

33

Eukaliptusovo ulje je lekovito zahvaljujući svojim protivupalnim, antibakterijski i antiseptičkim svojstvima.

Higijena usne šupljine

Eukaliptus ima osvežavajući miris pa se iz tog razloga koristi kao dodatak zubnim pastama. Važna je činjenica da ima antibakterijska, antiseptička i dezinfekcijska svojstva koja će očistiti usta od bakterija. Osim toga održava zube zdravima tako što sprečava nakupljanje kamenca i štiti desni od upala.

Prehlade i kašalj

Vekovima već unazad koristi se kao pomoć kod stanja kao što su prehlada i otežano disanje. Koristi se za inhalaciju disajnih puteva te trenutno pospešuje disanje.

Upalni procesi

Smatra se da je ova vrsta ulja odlična za kožne infekcije zbog snažnog antibakterijskog delovanja.U mnogim kulturama i danas eukaliptusovo ulje se koristi za zaceljivanje rana pa čak i smirivanje groznica.

Smiruje bol

Samo ulje ima efekt hlađenja ako se nanese na kožu, a smatra se da opušta nerve i mišiće, te pojačava protok krvi kroz organizam. Sledeći put kada vas napadne glavobolja ili migrena, na bolno mesto nanesite eukaliptusovog ulja.

Uklanja umor

Naučnici su dokazali da ulje eukaliptusa može povećati nivo energije, koncentracije i sposobnost rešavanja problema.

Komentari
Loading...