Generic filters
Exact matches only

Ešerihija koli: Prirodna rešenje za lečenje! VIDEO

Ešerihija koli: U procesu lečenja infekcije koju izaziva ešerihija koli mogu se uvrstiti i neki adekvatni prirodni lekovi.

Predstavljamo vam one najdelotvornije:

Ulje divljeg origana ima snažna antimikrobna svojstva i sadrži karvakrol, aktivni sastojak koji je odličan u lečenju koja je rezistentna na lekove.

Kod urinarnih infekcija izuzetno pomažu i čajevi sa antimikrobnim dejstvom, na primer čaj od brusnice, čaj od peršuna, uvin čaj i njima slični.

Sok od brusnice je takođe mnogo delotvoran u ovom slučaju.

Takođe će vam pomoći i ako konzumirate sirov beli luk, koji je poznat po tome što je prirodni antibiotik.

Probiotici (jogurt, kefir) i vitamin C (bilo kao suplement ili u hrani poput citrusa) mogu pomoći u prirodnom lečenju Ešerihije koli.

Preporučuje se konzumacija čaja od đumbira koji je odličan za jačanje imunog sistema pa samim tim i dobar saveznik u borbi protiv uporne ešerihije koli.

Takođe se preporučuje i žvakanje korena od đumbira.

Razni čajevi na primer od uve, listova breze, brusnice, hajdučke trave, peršuna, bosiljka, rastavića i kukuruzne svile takođe se u narodnoj medicini pominju kao potencijalni saveznici u lečenju ešerihije koli.

Soda bikarbona kao lek za ešerihiju koli

Soda bikarbona kao lek je jedan od najboljih izbora za lečenje infekcije od ešerihije koli.

Zašto je ovo tako?

Soda bikarbona je namirnica koja je veoma poznata po svojim alkalnim svojstvima, što znači da njenom kozumacijom dolazi do neutralizacije kiselosti urina, pa tako pomaže kod bakterijskih infekcija urinarnog trakta.

Jednostavni recept koji vam može pomoći pri lečenju infekcije ešerihijom koli jeste da u 2,5 dl vode dodate 1 kašičicu sode bikarbone, pa dobro izmešajte.

Popijte celu čašu. Najbolje je da ovaj napitak popijete odmah ujutru na prazan stomak kako bi osetili blagotvorna dejstva ovog prirodnog leka.

Sodu bikarbonu nemojte koristiti u kontinuitetu duže od nedelju dana.

Njena primena ne preporučuje se onima koji moraju da paze na unos soli jer ova namirnica sadrži dosta natrijuma.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...