Generic filters
Exact matches only

Epilacija laserom (trajna epilacija)

Jedina u svetu priznata neinvazivna metoda trajnog uklanjanja malja (trajna epilacija) je epilacija laserom. Pored nje postoji još samo elektroliza, ali ona spada u invazivne metode. Laser za epilaciju se koristi već petnaestak godina u Americi, pa onda u svetu. Epilion je bio drugi na Balkanu, prvi u Srbiji i ostao je najbolji u ovom poslu.

laserska-depilacija-nog
Laserski snop se usmerava na kožu gde se snop apsorbuje u pigmentu folikula dlake (melanin). Svetlosni zrak se u koži pretvara u toplotu koja trajno uništava folikul dlake (photothermolysis). Folikuli dlaka koje se nalaze u aktivnoj fazi rasta predstavljaju najbolji cilj za laserski snop, jer su bogati pigmentom. Treba napomenuti da se prosečno u fazi rasta (anagen faza) nalazi od 70-90 odsto dlaka (istovremeno), u fazi regresije (katagena faza) 1 odsto, a u fazi odmora, tj. ispadanja (telogena faza) 10-30 odsto dlaka.
S obzirom da laserski snop može trajno uništiti folikul dlake samo u aktivnoj fazi rasta, postupak se mora ponoviti u periodu od 6 do 12 nedelja (u zavisnosti koji deo tela se tretira), kada folikul dlake iz faze regresije i faze odmora ponovo dođe u fazu rasta. Nakon svakog pojedinačnog tretmana sledi „miran“ period od oko 1 – 3 nedelje (individualno), nakon kojeg počinju da rastu proređene dlačice koje nisu bile u aktivnoj fazi rasta u vreme prvog tretmana. Obično je potrebno ukupno 4 do 5 tretmana (prosek). U cilju zaštite okolnih struktura kože od termičkog oštećenja, moderniji laseri za epilaciju imaju mogućnost hlađenja tretiranog dela kože. Pored toga što štite kožu od pregrevanja, imaju važnu ulogu i u smanjenju subjektivnog osećanja bola.
Za vreme postupka laserske epilacije oseća se peckanje na delovima tela koji su osetljiviji na bol i gde je veća gustina folikula dlaka. Većina pacijenata veoma dobro podnosi ovu metodu. Nakon laserskog tretmana koža je blago crvena i ovi simptomi su prolazni i nestaju (nekom za 15 minuta, a nekom za par sati, što takođe zavisi od tipa kože). Jedan tretman omogućuje da izgubite 20-30 odsto dlačica. Na tretman je potrebno doći sa maljama koje su duge oko 1 mm. Ovom metodom se mogu raditi praktično svi delovi tela, osim predela oko samih očiju. Ovaj tretman nije pogodan za epileptičare, trudnice i pacijente sa pejsmejkerom.

kupime_laserska_epilacija_muskarci_home_113338.jpg.axd

Epilacija laserom tj. trajna epilacija je medicinska, neinvanzivna i najefikasnija metoda trajnog uklanjanja neželjenih malja. Svi naši pacijenti su svesni da je nemoguće postići 100% uspeh u trajnoj epilaciji, ali se on najčešće kreće od 90% – 95%. Takođe je važno napomenuti da postoji i određeni broj pacijenata koji su “non-respond”. Zato se u svetu sve više uvode novi termini, kao što je “permanent hair reduction” – trajno i značajno smanjenje broja dlaka u aktivnoj fazi rasta.

Ko su kandidati za trajnu epilaciju?
Kandidati su ljudi od adolescencije do starije životne dobi, i žene i muškarci (sa prevagom žena), većinom pacijenti sa prekomernom maljavošću (med. indikovani), ali i pacijenti sa neželjenom maljavošću (estetski).

Postoje tri tipa prekomerne maljavosti:

1. hipertrihoza – maljavost po femininom (ženskom tipu);
2. hirzutizam – maljavost žena po maskulinom (muškom) tipu i
3. virilizam – hirzutizam plus drugi znaci maskulinizacije (dubok glas, ispupčena adamova jabučica, široka ramena…).

Zapamtite

Epilacija laserom je medicinski najsavršenija, najjednostavnija, najefikasnija, najmanje bolna, najjeftinija i najtrajnija metoda danas dostupna u svetu!
Cena jednog tretmana se određuje na besplatnom pregledu.
Najbolji rezultati se postižu kod osoba koje imaju tamne, jake dlake i svetlu kožu, hormonski balans i pozitivan genski status.
Oko 4 nedelje pre trajne epilacije laserom, dlake se ne smeju izbeljivati, čupati pincetom niti depilirati voskom (da bi se postigao maksimalan efekat) da se ne bi ostetio koren dlake.
Posle prvog tretmana i izmedju narednih, dlake se ne smeju izbeljivati, čupati pincetom niti depilirati voskom! U toku pripreme za prvi tretman, dlačice se mogu uklanjati samo sa površine kože (makazicama, brijačem ili depil kremom).
Često se desi da naši pacijenti prave duže pauze izmedju tretmana (dijaspora, trudnoća, boravak van zemlje, itd…), te ponekad dodju u priliku da čupaju dlake iz korena ili ih izbeljuju. To mogu da rade, ali najmanje mesec dana pred sledeći tretman u Epilionu.
Oko 2 nedelje pre i posle trajne epilacije se ne smete intenzivno sunčati niti koristi solarijum, uz obavezno korišćenje SPF 35+.

Neophodno je korišćenje preparata sa SPF 35+ tokom godine.
Pre laserskog tretmana ne smeju se koristiti preparati koji sadrže derivate A-vitaminske kiseline (retin-A), AHA kiseline, jaki vitaminski kompleksi, kao i sredstva koja iritiraju kožu. Sve to spada u fotosenzitivne preparate koji mogu dovesti do neželjene reakcije kože!
EPILION uvek poseduje najbolje dermatološke lasere za trajnu epilaciju na svetu i uspešno je pomerio granice dermatologije na Balkanu. Trajno, trajnije, Epilion !

 

 

Komentari
Loading...