Efikasni prirodni lekovi protiv opadanja kose

Iako rast i opadanje kose idu jedno uz drugo, gubitak kose uveliko zavisi od svakodnevnog stresa i gena. Ukoliko imate takav problem, treba da znate da postoje metode koje ublažavaju ili sprečavaju ovu pojavu.

Damaged Hair

Aloe vera vrlo je efikasno sredstvo protiv opadanja kose. Igra važnu ulogu u pH ravnoteži temena, prodire duboko u teme i podstiče rast kose. Odvojite pulpu od lista i utrljajte je u kosu, odnosno teme. To radite 20 minuta, a zatim isperite kosu. Ovaj tretman obavljajte dvaput nedeljno.

Indijska biljka nim (neem) poznata je po antibakterijskim svojstima, poboljšava prokrvljenost kože i eliminiše bakterije iz kose, tako da ostavlja čisto teme. Uzmite nekoliko listova biljke i kuvajte je u šerpi s vodom, sve dok nivo vode ne dođe do pola. Ohladite ovu mešavinu i operite njome kosu. Dovoljno je jednom nedeljno prati kosu na ovakav način kako biste primetili rezultate i zaštitili se od opadanja kose.

Zašto nam kosa opada i kako sprečiti njeno opadanje

Zeleni čaj je takođe efikasan u borbi protiv opadanja kose. Ovaj čaj stimuliše folikule kose i pospešuje njen rast. Tri kesice zelenog čaja stavite u tri šolje prokuvane vode, a kada se voda ohladi, isperite njome kosu. Postupak ponavljajte dvaput nedeljno i zaustavićete opadanje kose.

Krompir je ukusno povrće, ali malo ljudi zna da je koristan i za kosu. Manjak kalijuma u organizmu dovodi do gubitka kose, a krompir nadoknađuje taj nedostatak. Ogilite krompir i napravite pire kako biste dobili sok. Dodajte jednu supenu kašiku meda u taj sok, i nanesite ga na kosu i teme. Zadržite smesu na glavi 15 minuta, a onda isperite.

Sprečite opadanje kose na prirodan način

Sok korijandera koristan je za kosu jer podstiče njen rast. Uzmite sveže listove korijandera, stavite ih u malo vode, a zatim izgnječite kako biste napravili gustu pastu. Pastu odvojite kako biste dobili sok, a zatim ga nanesite na kosu i teme. Nakon pola sata operite kosu vodom i blagim šamponom. Ponavljajte ovo dvaput nedeljno, i vaša kosa će biti svilenkasta i zdrava.

 

 

Komentari
Loading...