Dovedite svoje telo do savršenstva vežbama koje možete da radite u svom domu

Zbog užurbanog života ponekad jedva pronalazimo dovoljno vremena za odlazak u teretanu i brigu o svom izgledu.

Zato smo spremili ovih pet vežbi koje vam mogu pomoći da transformišate svoje telo u samo 15 minuta i to ne napuštajući svoj dom.

Sve ove vežbe lako se izvode. Sve što trebate je dovoljno prostora i udobnu odeću.

Ove vežbi trebate raditi svakodnevno, a oduzimaju vam samo 15 minuta vašeg dragocenog vremena.

Plank

Lezite na pod, stomak treba biti prema dole. Savijte laktove pod uglom od 90 stepeni. Podignite telo i održavajte se podižući se na nožne prste. Prvi dan držite plank 30 sekundi. Dodajte po pet sekundi dnevno, ali ne držite plank duže od dve minute.

Sklekovi

Namestite se u pozu planka. Stavite ruke u širini ramena. Podignite telo ispružujući laktove. Zatim savijte ruke i grudima dodirnite pod. Započnite sa setovima od 10 sklekova. Svaki dan dodajte bar po dve serije, u skladu sa svojim mogućnostima. Ne zaboravite, leđa i kolena moraju biti ravna.

Čučnjevi

Ustanite i stavite noge u širini ramena. Savijte kolena i čučite dok podižete ruke ispred sebe sa savijenim laktovima. Započnite sa 10 setova. Dodajte po pet setova tokom svakog vežbanja sve dok ne dosegnete 50.

Podizanje bokova

Lezite na leđa. Savijte kolena. Ruke stavite uz telo s dlanovima prema dole, pritiskajući ih na pod. Podignite stomak i leđa od tla. Držite pozu pet sekundi i polako se vratite u početni položaj. Započnite s 15 setova. Svaki put dodajte pet setova dok ne navršite 50. Ako vam je u početku preteško, ruke odmaknite od tela.

Preskakanje konopca

Prekskakanje konopca jedna je od najučinkovitijih vežbi za formiranje mišića i skidanje kilograma, a ne morate izlaziti iz kuće. Nabavite konopac i skačite pet do deset minuta svaki put pre nego obavite svoj trening. To će zagrejati vaše telo i zaštititi vas od povreda.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...