Generic filters
Exact matches only

Donji veš: Ono u čemu spavate tokom leta može značajno uticati na zdravlje

Donji veš bi prema mišljenju ginekologa moglo izazvati probleme sa spermom.

 

Ginekologinja Susanna Unsworth je za Metro, kako prenosi net.hr, izjavila da ne bi trebalo nositi donjeg veša tokom spavanja.

Prema njenim rečima, tokom ekstremnih vrućina ne bi trebalo nositi donje gaćice, bokserice ili bilo koje drugo donje rublje u krevetu.

Na taj način možemo izbeći znojenje intimne regije koje može izazvati razne probleme.

„Nošenje donjeg veša preko noći može izazvati probleme. Mislim da je glavni problem u nedostatku cirkulacije zraka u tom području, što može dovesti do pojačanog znojenja“, objasnila je.

spavanje
FreePik

„Znoj može uzrokovati iritaciju kože, što može dovesti do problema s osipom u preponama, tipično gljivičnim infekcijama, što može povećati rizik od infekcija.

Takođe, znoj može doprineti promenama pH ravnoteže, a poznato je da su vagina i područje oko vulve vrlo osetljivi na promene pH ravnoteže što može uticati na prirodnu ravnotežu bakterija.

Nažalost, ovo može dovesti do smanjenja dobrih bakterija koje nazivamo laktobacili, i potencijalno značiti da se loše bakterije mogu prekomerno razmnožiti, što može dovesti do drugih problema,“ dodala je ginekologinja.

 

Muški donji veš utiče na kvalitet sperme

Ova problema ne pogađa samo žene, već i muškarce. Pomenuta ginekologinja takođe upozorava da nošenje donjeg veša u krevetu tokom vrućine može uticati na proizvodnju sperme.

Kod muškaraca, bakterijska ravnoteža zapravo nije važan faktor, ali mogu razviti kožne infekcije, mogu dobiti gljivične infekcije u preponama kao mi i to obično primećujemo kod sportista koji se mnogo znoje, što predstavlja problem u preponama i drugim mestima.

Foto FreePik
Komentari
Loading...