Domaći lekovi za ublažavanje simptoma proširenih vena

Proširene vene su zapravo izdužene, vijugave vene, kojima je promenjena struktura zida, i koje se zbog toga na nogama i listovima najčešće pojavljuju kao vrlo upečatljive plave i ljubičaste izbočine.

Ova bolest je uglavnom nasledna i ljudi i ženen kojima se jave probleme sa venama najčešće na nogama već od ranog detinjstva imaju vene na nogama koje se jasno vide samo što nemaju tegobe. Tegobe nastupaju usled obavljanja teškog fizičkog rada, posla koji zahteva dugo stajanje. Nažalost, većina žena koje su sklone proširenim venama počnu da osećaju tegobe već u prvoj trudnoći, a taj problem se samo pogoršava.

venn

Takođe problem lenjih creva, hemoroida i proširenih vena na nogama prisutan je i kod muškaraca i žena koji obavljaju poslove koji su vezani za sedenje u kancelariji. Ovakvi „sedelački“ poslovi izazivaju probleme sa probavom, koji dodatno opterećuju i vene i kapilare u nogama, tako da je pojava proširenih vena u savremenim društvima vrlo česta i među muškarcima, iako su žene podložnije zbog trudnoća i anatomije.

Lek za proširene vene koji se može napraviti kod kuće

Pre svega treba napomenuti da pored masti i podizanja nogu kada se odmarate, radite u sedećem položaju, morate se kretati. Preporučuje se šetanje pre svega kao i brzo hodanje. Svaka fizička aktivnost pospešuje cirkulaciju i održava vene zdravim i jakim. Zbog opterećanja na vene i kapilare izbegavajte da sedite prekršenih nogu. Tu je naravno vrlo važan faktro i ishrana. Da zidovi vena ne bi patili od povišenog pritiska i proširivanja treba jesti umereno slanu hranu i dosta povrća jer sadrže vlakna koja omogućavaju dobro funkcionisanje probave i debelog creva jer zatvor i svaki poremećaj u probavi samo pogoršava i stvara pritisak na vene i kapilare nogu.

U ishranu uključite i hranu bogatu flavonidima kojih ima u voću povrću (grožđe, agrumi, borovnice, maline, jagode, ribizle, brusnice i većina povrća). Flavonidi sa nalaze u svom voću i povrću koje ima puno vitamina C jer su vezani za njega, i medicina je dokazala da utiču na regeneraciju oštećenih zidova kapilara i vena. Zato je zdravo da svež ili prokuvan kupus privijate na vene koje su vidno iskočile i bole jer izvlači otok i smanjuje bol. Kupus se drži po 20 minuta na mestu gde su vene iskočile ili gde se primećuje plava boja zidova, više puta dnevno.

prirodni lek za proširene vene
Međutim, preporučićemo vam jednu mast koju možete napraviti kod kuće od KESTENA.
Potrebno je samo PET JEZGARA DIVLJEG KESTENA, koji se izmrve i kuvaju u litru vode. Kada voda provri sačekajte da počne da izbija pena, zatim sklonite sa šporeta i sačekajte da se skuvana smesa ohladi. Dobijenu tečnost mažite sviuda gde su iskočile vene ili se vide i gde vas bole. Pored ovoga možete na vene mazati i jabukovo sirće, gavez u kombinaciji sa nevenom ili kantarionovim uljem ili tinkturom. U svakom slučaju, u apotekama širom zemlje se mogu kupiti mnogi preparati koji sadrže ekstrakte i lekovite supstance i iz divljeg kestena, nevena, kantariona i gaveza. Ako ne možete da stignete da se posavetujete sa lekarom poslušajte savet farmaceuta koji vam na osnovu tegoba može preporučiti odgovarajuću mast.

Više možete pogledati na www.vene.rs A možete postaviti pitanje DR IGORU KONČARU –OVDE

Srodni članci:

 

Izvor: http://dijetamesecevemene.com/zdravlje/prosirene-vene-na-nogama-simptomi/

Komentari
Loading...