Domaća krema kojom se rešavate celulita

Celulit je skoro pa najgori neprijatelj svake žene, a upravo se zbog toga svakodnevno radi na rešavanju problema koji zahvata skoro svaku drugu osobu.

cel

Celulit je potkožna naslaga do koje dolazi zbog više razloga, a jedan od najučestalijih je nakupljanje masnoća i otrova ispod kože zbog čega dolazi do slabljenja vezivnog tkiva.

Danas se na tržištu pojavilo puno preparata koji pomažu prilikom uklanjanja ili sakrivanja tog neprijatnog podstanara kog se uporno pokušavamo rešiti. Poznato je kako su neki od proizvoda čist promašaj dok se neke kreme smatraju i više nego korisnim.

Dobro je znati kako nije dovoljno samo staviti određenu kremu, nego i promeniti način života, paziti kako se hranite i obogatiti svoju ishranu zdravijim namirnicama kojima ćete biti zahvalni, jer ćete se bolje osećati i izgledati lepše.

Neprijatna pomorandžina kora nastane u velikom broju slučajeva i pre nego što je uspemo primetiti. Način života usko povezan sa prekomernim sedenjem na radnom mestu i više od 8 sati, bili su rezultat toga da se sve više moramo oslanjati na razne preparate.

Ponekad je dovoljna i reč drugarice koja će nas utešiti tim da nam se celulit ni ne vidi toliko koliko smo mislili. Ali kada ni to više nije dovoljno potrebno je posegnuti za starim receptima za koje ne biste verovali kako deluju.

Iznenadili biste se koliko ima namirnica u našem okruženju koje nam mogu pomoći, a na koje nikada ne bismo pomislili. Kafa je deo jutarnjeg rituala i mnogima pomaže da se iz pospanog stanja vrate u budno stanje svesti.

Ali da li ste znali kako kafa ima blagotvorno delovanje na naše telo? Tako je, kafa je jedan od učinkovitijih saveznika u borbi protiv celulita.

Priprema i primena

Uzmite jednu šoljicu mlevene kafe, malo maslinovog ulja i smeđeg šećera.

Prvo uzmite maslinovo ulje i dobro ga umasirajte na kritična mesta. Kafu i šećer pomešajte u posebnoj posudi i utrljate na pogođena područja. Masirajte nekoliko minuta i tako tri puta u nedelji dana. Tretman je najbolje napraviti nakon tuširanja ili kupanja dok je koža mekana.

Komentari
Loading...