Generic filters
Exact matches only

Dokazano: Ova namirnica sagoreva kalorije dok spavate

Želite da se oslobodite masnoće u telu? Možda bi trebalo u svoju ishranu da uključite ovu namirnicu, a za najbolje rezultate trebalo bi da je jedete pre odlaska na spavanje.

asian woman weight loss and diet concept 53876 14974

Naučnici sa državnog univerziteta Florida tvrde da proteinski obrok poput kotidž sira može da vam pomogne da ubrzate metabolizam i smršate.

Oni su u studiji pronašli da konzumiranje 30 gr proteina pola sata pre spavanja može imati pozitivne efekte na kvalitet mišića, metabolizam i celokupno zdravlje.

Kako bi testirali efekte konzumacije celovite hrane (neprerađene i nerafinisane) u odnosu na sintetičke proteine koji se obično nalaze u šejkovima i suplementima, i uporedili njihov uticaj na proces mršavljenja, naučnici su sproveli studiju u kojoj je učestvovala grupa žena.

Učesnice u studiji, koje su dvadesetim godinama života, imale su zadatak da jedu kotidž sir 30 minuta i sat pre spavanja. 

„Sve do sada mislili smo da će celovita hrana imati slične efekte kao proteinski suplementi, ali nismo imali prave dokaze“, kaže profesor Majkl Ormsbe sa Nutrition, Food and Exercise Sciences.

„Sada je ova studija pokazala da ona ima jednako dobre efekte kao suplementi na bazi proteina, te lljudi umesto šejka koji piju uveče pre spavanja, mogu upravo da jedu ovu namrinicu“, dodaje.

bowl of fresh green salad hold in female hands 1163 2253

Nutricionistkinja Rajan Lambort kazala je za britanski „San“ da je kotidž sir odličan izvor proteina. 

Dok je protein esencijalan za rast i oporavak mišića, što se ispostavilo da ima vitalan značaj za ubrzavanje sagorevanja kalorija, ona dodaje da sam kotidž sir ne može da ubrza metabolizam.

„S obzirom na to da je u studiji učestvovalo većina mladih žena, a većina njih je aktivna, to sugeriše da morate ipak i vežbati kako biste osetili sve prednosti ove proteinske namirnice“, ističe Lambortova.

Kada je reč o idealnoj porciji kotidž sira koju bi trebalo da konzumirate tokom jednog obroka, stručnjaci sugerišu da je dovoljno uneti 30 grama, te da ćete sigurno osetiti pozitivne efekte.

 

PROČITAJTE VIŠE:

 

Autor: B92

Komentari
Loading...