Do savršenog osmeha uz ove savete

Ovi prirodni sastojci će vam obezbediti savršen osmeh.

Kokosovo ulje

Osim što će vaši zubi biti nekoliko nijansi beliji, redovno korišćenje kokosovog ulja ojačaće i vašu caklinu, što retko koji izbeljivač za zube može postići.

Pomešajte 2 kašičice kokosovog ulja s 2 kašičice sode bikarbone i prespite smesu u teglicu. Za minty ukus dodajte nekoliko kapi eteričnog ulja od metvice. Koristite redovno, umesto kupovne paste za zube. Podsećamo da je kokosovo ulje odlično i za neke tipove kože i kose, a zbog njegove široke primene smatramo ga obaveznom opremom za svako kupatilo.

Aktivni ugalj

Medicinski ugalj popularan je izbor za prirodno izbeljivanje zuba prvenstveno zato što je pogodan i za osetljive zube i desni. Vrlo je delotvoran u uklanjanju mrlja na zubima dugogodišnjih pušača.

Zbog blage abrazivnosti preporučuje se što nežnije četkanje kako ne biste slučajno oštetili zubnu caklinu.

Kurkuma

U otklanjaju žutih i braon naslaga najdelotvornijom se smatra kurkuma. Pomešajte 4 kašičice kurkume s 2 kašičice sode bikarbone i 2 kašičice kokosovog ulja i koristite redovno umjesto paste za zube.

Soda bikarbona i limun

Smesu kašičice sode bikarbone i nekoliko kapi limuna držite na zubima 1 minut i potom temeljito isperite usnu šupljinu. Iako ukus sode bikarbone možda nije najprijatniji, njena učinkovitost u izbeljivanju zuba je neupitna. Smesu koristite najviše 3 puta mesečno kako ne biste oštetili zubnu caklinu.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...