DLAKE U UŠIMA su znak da vam preti ova OPASNA BOLEST!

Naučnici su došli do zapanjujućih otkrića.

Prema nedavnim istraživanjima pojava dlake koje rastu iz ušima povezana je sa mogućnošću dobijanja srčanog udara.

dlake

Koreni ovog saznanja datiraju još od 1973. godine kada su doktor Frenk Sanders i njegov tim objavili studiju u “New England Journal of Medicine”. Doktor Frenk je otkrio ušne nabore, koji se sada nazivaju “Frenkov znak” u njegovu čast, i koji ukazuju na oboljenje koronarnih arterija. Ovakva vrsta oboljenja javlja se kada dolazi do zakrčenja arterija.

Ova studija je bila polazna tačka za kasnija istraživanja. Još jedan tim se 1984. godine vodio istom teorijom. Njihova studija obuhvatala je 43 muškarca i 20 žena koji su imali nabore na ušima i dlake u njima, a takođe su dobili i srčani udar. Jedan od naučnika, Ričard Vagner iz Bostona rekao je da je da dugoročno izlaganje androgenu izazvalo ugruške u arterijama kao rezultat proizvodnje viška crvenih krvnih zrnaca.

srcani-udar
Pet godina kasnije, 1989. godine, izvršeno je još jedno ispitivanje koje je istraživalo odnos između brazda na ušnim školjkama i koronarnih bolesti. Studija je obuhvatila 215 pacijenata i zaključeno je da bolest napreduje s godinama. Primećena je i značajna razlika između muškaraca kojima imaju dlake u ušima i onih koji ih nemaju. Utvrđeno je da su nabori na ušima povezani sa srčanim bolestima i kod muškaraca i kod žena, mada je više slučajeva iznenadne smrti vezano za muškarce.

Neki stručnjaci krive i suplemente testosterona koje uglavnom muškarci koriste kao jedne od glavnih krivaca za probleme sa koronarnim bolestima.

SD

Komentari
Loading...