Generic filters
Exact matches only

Ovo je najbolja dijete- a evo i zašto

Volite da začinite svoje omiljeno slatko jelo cimetom? Prija vam ukus ovog začina? Onda je dijeta sa cimetom za mršavljenje pravi izbor za vas!

uy

Zašto je cimet dobar za mršavljenje? Zato što utiče na lučenje insulina i time stabilizuje nivo šećera u krvi, takođe i povećava metabolizam glukoze. Kako od veće količine šećera u krvi može doći do skladištenja neželjenih masti, cimet snižava nivo šećera u krvi i time sprečava nagomilavanje masnih naslaga.

Dijeta sa cimetom za mršavljenje se zapravo i ne smatra dijetom –jelovnik kreirate sami, vodeći računa da konzumirate pretežno zdravu i dijetalnu hranu – a obavezan začin je cimet! Cimet možete dodati vašim omiljenim jelima, a postoje i neki napici koji se prave sa cimetom i konzumiraju obično ujutru i uveče. Cimet možete kombinovati sa medom, sa jogurtom, sa kiselom vodom i dr. Naravno, uvek se posavetujte sa svojim lekarom pre početka bilo koje metode mršavljenja.

Med i cimet za mršavljenje

Da li ste pokušali da koristite med i cimet za mršavljenje? Iako se ova kombinacija ne smatra čarobnim štapićem kada je mršavljenje u pitanju, može se koristiti u kombinaciji sa pravilnom ishranom i vežbama za ubrzanje stope gubljenja kilograma, ali vam može i pomoći da očistite svoj organizam od patogenih bakterija i gljivica. Lek i dijeta – to su med i cimet za mršavljenje!

Zašto med? Pokazalo se da med sadrži antioksidanse i enzime koji imaju različite zdravstvene efekte u organizmu. Cimet i med u kombinaciji obećavaju dobre rezultate kada je regulisanje telesne težine u pitanju. Konzumirajte svako jutro i veče ovaj čudotvorni napitak, a postupak pripreme videćete u nastavku.

Sastojci:

1 kašika meda
1 kašičica cimeta
1 šolja filtrirane vode

Priprema:

Stavite jednu kašičicu cimeta u šolju i prelijte prokuvanom filtriranom vodom. Sačekajte da ovo odstoji nekih 15 minuta, a zatim dodajte 1 kašičicu meda u ohlađenu tečnost. Uvek dodajte med u ohlađenu tečnost – topla tečnost će uništiti enzime u sirovom medu.

Dijeta sa cimetom i kiselom vodom

Cimet i kisela voda dijeta je takođe jedna od opcija korišćenja cimeta kao supstance koja podstiče mršavljenje. Kisela voda takođe ima pozitivan uticaj kada je mršavljenje u pitanju, jer ugljen-dioksid iz kisele vode poboljšava peristaltiku creva i pomaže bolje varenje hrane. Primetili ste da svima prija čaša kisele vode nakon obilnog obroka.

Umešajte jednu kašičicu cimeta u čašu kisele vode, možete dodati i malo limunovog soka – kako bi efekat bio još jači! Cimet i kisela voda u kombinaciji će ubrzati vaš metabolizam, poboljšati varenje hrane i podstaknuti gubljenje kilograma. Naravno, podrazumeva se da ovaj napitak konzumirate ujutru i uveče, uz svakodnevnu zdravu ishranu i umerenu fizičku aktivnost.

Jogurt i cimet dijeta

Čuli ste za jogurt i cimet dijetu? Pomešajte jednu kašičicu cimeta sa čašom jogurta i pijte ovaj napitak ujutru na prazan stomak i uveče pre spavanja. U kombinaciji sa zdravom ishranom i vežbama, redovna konzumacija ovog napitka vam može pomoći da ubrzate proces gubljenja suvišnih kilograma! Jogurt i cimet dijeta – probajte i uverite se u njenu delotvornost.

Zašto jogurt? Dokazano je da jogurt ima pozitivan uticaj na mršavljenje, jer sadrži korisne probiotske bakterije koje pospešuju varenje hrane i regulišu crevnu floru. Jogurt ubrzava metabolizam i pomaže u skidanju masnih naslaga, tzv. sala, naročito u predelu stomaka. Jogurt se odlično kombinuje sa mnogim namirnicama kada je mršavljenje u pitanju, pa tako i sa cimetom.

Mnogima se dopalo i ovo:

 

Komentari
Loading...