Detoksikacija organizma

Pridržavajte se ovih jednostavnih saveta i uskoro ćete se osećati puni energije.

jjj

Voda

Pijte što više vode! Voda je važna za naše zdravlje, trebate piti 8-10 čaša vode svaki dan. Na taj način će se iz vašeg organizma eliminisati toksini, poboljšaće vam se metabolizam, raspoloženje i izgled kože.

Zeleno povrće

Brokoli, kelj i spanać obiluju vitaminima i mineralima. Konzumiranje zelenog povrća poboljšava imunitet, čisti organizam od toksina. Jedite ga što više možete – u sirovom obliku, dinstano ili kuvano na pari, u salatama ili domaćim zelenim sokovima.

Integralne žitarice i mahunarke

Odličan izvor antioksidanata, vitamina, minerala, proteina i dijetalnih vlakana su upravo mahunarke i integralne žitarice. U svoju ishranu uključite i hleb od integralnog brašna, različite vrste pasulja, sočivo.

Limun

Limun pomaže kod eliminisanja toksina iz organizma. Započnite dan sa čašom tople vode, u koju ste iscedili polovinu limuna. Odmah ćete se osećati bolje, a nakon nekog vremena primetićete da imate više energije i gubite kilograme.

Dodatni saveti

  • Odmarajte se
  • Ranije idete na spavanje
  • Ne preterujte sa vežbanjem
  • Promenite način pripremanja hrane
  • Umesto pržene i pečene hrane jedite što više svežeg voća i povrća
  • Pravite domaće sokove od voća i povrća.

Šta trebate izbegavati tokom detoksikacije?

Nemojte konzumirati alkohol, kafu i gazirane napitke. Smanjite cigarete, ili probajte prestati pušiti. Ne konzumirajte margarin, rafinirana ulja, beli šećer, glatko brašno. Izbegavajte tešku, prženu i masnu hranu.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...