Delotvorna tinktura za nežna stopala

Tinktura od ova 2 sastojka za 10 dana uklanja brazde, žuljeve, kurje oči i grubu kožu sa stopala.

stopa

Na početku, ispucale pete su samo estetski problem, ali ako ih ne tretirate, pukotine postaju sve dublje te se javlja bol, dok zbog prljavštine koja se u njima nakuplja može doći do infekcije.

Zadebljanje na stopalima koje dovodi do smanjenja cirkulacije i elastičnosti se pojavljuje zbog viška mrtve kože. Kako bi je se rešili koristite kamen ili turpiju. To je najbolje uraditi nakon tuširanja ili kupke kada je koža mekana. Mrtvu kožu nikako se ne sme uklanjati oštrim predmetima pošto se može ukloniti previše kože što dovodi do infekcije.

Nakon uklanjanja mrtve kože stopala treba njegovati kako bi se koža odmorila od tretmana. Za to su najpogodnije raznorazne kreme. Tu dolaze u obzir hidratantne kreme, ali i razni pripravci koje možete sami kod kuće napraviti. Maslinovo ili kokosovo ulje je vrlo korisno u oporavku kože, dovoljno ga je samo naneti na stopala kružnim pokretima te ostaviti tako neko vreme.

Za kraj, priuštite sebi kupku za stopala u koju možete staviti maslinovo ulje, cvet lipe ili ruzmarin koja će vam pomoći za bolju cirkulaciju. Zapamtite, ispucale pete mogu dovesti do raznih problema. Pravilnom i redovnom negom vaša će stopala ostati lepa i zdrava kao uvek.

Kurje oči

Kurje oči obično su nepravilnog oblika, bele, sive ili žute boje. Najčešće nastaju na spoljnoj strani nožnog palca ili malog nožnog prsta jer su ta područja obično izložena najvećem pritisku.

Predstavljamo Vam fantastičan recept za lekovitu tinkturu od samo 2 sastojka koja će u 10 tretamana učiniti čuda za vaša stopala.

Sastojci:

  • 10 tableta aspirina ili andola (od 300 mg)
  • 250 ml rakije (komovice) ili 70%-tnog medicinskog alkohola

Priprema:

10 tableta aspirina ili andola isitniti u prah i preliti sa 250 ml rakije komovice (ili 70% -tnim medicinskim alkoholom) i ostaviti da odstoji  1-2 dana.

Primena:

Svaku veče promućkati tinkturu i umočiti u nju komadić savijene gaze. Oblog staviti na petu (žuljeve, stopala,…), umotati najlonskom kesicom i obuti čarapu. Ostaviti preko noći. Ujutru oprati vodom, obrisati i namazati nekom masnom kremom za noge ili glicerinom.

Nakon 10 tretmana stopala i pete su se očistili od grube kože i naslaga. Usput, stopala možete čistiti četkom ili kamenom za pete, a posle naneti kremu. S ovom tinkturom mogu se tretirati i bolna mesta kod proširenih vena (varikoza). Nakon utrljavanja, bol nestaje momentalno.

Brza maska za skidanje debele i grube kože sa stopala

Izmešajte 5-6 usitnjenih aspirina i malo limunovog soka dok ne dobijete gustu pastu. Pastu utrljajte na stopala, prekrijte najlonom, toplim peškirom ili obujte pamučne čarape. Nakon 10 minuta skinite i sve dobro istrljajte grubljom rukavicom, spužvom ili kamenom za pete kako bi skinuli mrtvu kožu.

Komentari
Loading...