Dečja stomatologija

Bez bola i straha od stomatologa

111

Ne postoji nerešiv problem. Ukoliko Vaše dete ima bilo kakav problem u vezi sa zubima, tu smo da pomognemo da se reši na najbezbolniji mogući način. U prijatnoj atmosferi, uz igru i druženje, svi naši mali drugari imaće zdrave zubiće.

Karijes je važno otkriti u ranoj fazi, da bismo sprečili bolne komplikacije. U cilju rane dijagnostike karijesa koristimo se savremenim dostignućima. Primena mekog lasera (Diagnodent®) omogućiće nam da karijes zaustavimo u samom početku primenom određenih profilaktičkih pasti za zube (Tooth mousse®) ili, pak, minimalno – invazivnim tretmanima. Kada nam dubina karijesne lezije to dozvoljava, koristimo se ultrazvukom (EMS Piezon Master 600 ®) ili vazdušnom abrazijom (EMS Air Flow Prep. K1 ®). Za ove terapijske postupke nije potrebna anestezija. U suprotnom, svakoj intervenciji prethodi davanje anestezije. Prilikom zbrinjavanja karijesnih lezija, kako na mlečnim, tako i na stalnim zubima, koristimo najsavremenije materijale i metode. Kada god je to moguće, Vašem detetu prepuštamo odluku o boji “zvezdice” čiji će vlasnik da postane deteta (materijali za ispune, namenjeni isključivo deci koji se nude u različitim bojama).

Ono što je najvažnije – dete ne sme da oseti bol!

Nekada se dešava da je, usled neprijatnog iskustva, dete razvilo veliki strah od stomatologa, sa kojim nije u stanju da se izbori. U tim slučajevima, postoji mogućnost da se, uz primenu inhalacione sedacije, izborimo sa postojećim strahom i zbrinemo dete, na prijatan način.

Standardan problem u dece i adolescenata postale su traumatske povrede zuba. Svaka greška u zbrinjavanju povreda može doprineti javljanju komplikacija koje mogu rezultirati gubitkom povređenog zuba. Najčešće se povređuju deca nepredvidljivog ponašanja, koja su nemirna, nepažljiva i neraspoložena. Povrede zuba se mogu sprečiti primenom štitnika za zube kod dece koja se bave različitim sportskim aktivnostima. Boju štitnika, mali pacijenti, mogu sami da izaberu. Ukoliko je do povrede došlo, važno je da se hitno obratite za pomoć.

 

 

 

 

Komentari
Loading...