Generic filters
Exact matches only

Darija Kisić: Uvek ćemo podržati projekte za bolji život osoba sa invaliditetom

Ministarka za rad istakla je da je bavljenje sportom veoma važno za svakog čoveka, za njegovo bolje fizičko i mentalno zdravlje i da je ovo najbolji način da se osobama sa invaliditetom da podstrek da se aktivno bave sportom i da sport bude deo njihove svakodnevnice.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja uvek će podržavati aktivnosti koje su usmerene na unapređenje kvaliteta života osoba sa invaliditetom i izgradnju Srbije bez barijera, istakla je ministarka Darija Kisić.

Kisić je to izjavila prilikom posete Kovačici sa pomoćnicom u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljanom Barošević, gde je razgovarala sa mladim osobama sa invaliditetom koje treniraju džudo, njihovim roditeljima i trenerima.

Udruženje žena „Padina“ dobilo renovirane prostorije

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić i pomoćnica ministra u Sektoru za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljana Barošević, zajedno sa predsednicom Udruženja žena „Padina“ Elenom Hanjik, otvorile su u Padini nadomak Kovačice, renovirane prostorije ovog udruženja.

Udruženje „Padina“ se bavi očuvanjem tradicije i kulture kroz svoje stvaralaštvo, među članicama ima i osobe sa invaliditetom i nedavno je na manifestaciji „Ko se lepo nosi, taj se i ponosi“ u Beogradu osvojilo nagradu za najlepše oslikani predmet.

Foto BILJANA BAROSEVIC
Autor/Izvor Tanjug
Komentari
Loading...