Da li ste za alternativnu medicinu?

Otkad je Ministarstvo zdravlja pre pet godina ozvaničilo upotrebu alternativnih metoda, kao dopunskih u lečenju, dijagnostici i rehabilitaciji, u Srbiji je sve više zainteresovanih za antistres tehnike i vežbe, bioenergetske tretmane, akupunkturu, homeopatiju, alternativne psihoterapije…

2cbba3c67feb4a89ca07e614244a2094-001

Zlata Adamov, direktor “Studija zdravlja” koji se bavi alternativnim metodama lečenja, kaže da brojna istraživanjima u svetu potvrđuju delotvornost tih metoda.

Prema njenim rečima, u Srbiji je sve veće interesovanje za kvantno-informacionu medicinu i dijagnostiku, a u timu koji se time bavi su iskusni lekari specijalisti koji su među prvima u Srbiji, posle studija i specijalizacija klasične medicine, počeli da proučavaju i primenjuju novih tehnika u lečenju i dijagnosticiranju.

Pulmolog Jelisaveta Kunosić sa trideseotogodišnjim iskustvom rada u Kliničkom centru Srbije tvrdi da je najsavremenijim uređajima kvanto-informacione medicine moguće za samo nekoliko minuta detektovati informaciona stanja čoveka, sliku krvi, urina, bakteriološke analize, analizu na sve alergene, saznati koji vam vitamini nedostaju, a čega imate viška.

Ona je kvantno-informacionu medicinu učila u Evropi, Japanu, Rusiji, a kaže da je do sada više od 1.000 njenih pacijenata iskoristilo i ovu metodu.

Oftalmološkinja Milka Ćosović, predstavljajajući najsavremenije, a jednostavne tehnike i vežbe za lečenje vida, podseća da je i Sokrat upozoravao da ne treba lečiti oči, ako ne lečite glavu, niti lečiti glavu, a da se ne leči telo, pa tako, kako reče, “ne treba lečiti ni telo, ako ne lečite dušu”.

Ćosović je istakla i značaj autogenih treninga opuštanja, kojima čovek uči da u u svakom trenutku savlada stres, opusti mišiće, krvne sudove….

Rekonektičar Goca Stevanović tvrdi da je, tehnikom ”Kvantni dodir” moguće elimisati probleme sa kostima, sanirati devijacije nosa, kao i sve probleme izazvane činjenicom da kost nije na mestu. ”Kvantni dodir” pomaže da kost “uklizi” u svoje ležište, kaže Stevanović.

Prema rečima Jovanke Bažalac, “Boven tehnika”, nastala pre 40 godina u Australiji idealna je za bolesti mišićnog iIi nervnog sistema: “To je tehnika mekih, nežnih pokreta kojom se budi ‘unutrašnji doktor’ u organizmu.”

Alternativne medicinske metode primenjuju se i u državnim zdravstvenim ustanovama, ali je korišćenje ovih metoda u većini slučjeva obustavljeno u očekivanju novog pravilnika o dopunskom radu u okviru kojeg su pružane te usluge.

Iako, za primenu zakonski izjednačene sa konvencionalnom medicinom, na tretmane alternativne medicine u državnim ustanovama pacijent može da ide samo o sopstvenom trošku.

Komentari
Loading...