DA LI SE OVIH DANA OSEĆATE LOŠE? Uskoro će biti još gore, dramatično upozorenje Nade Macure!

Evo korisnih saveta Nade Macure kako preživeti ovo, i vreme koje dolazi

Zbog naglih promena temperature loše se osećaju kako hronični bolesnici tako i zdravi ljudi. U želji da čujemo kako preživeti jedan ovakav dan kontaktirali smo Nadu Macuru, portparola Hitne pomoći, koja je dala dosta korisnih saveta.

– Nagla variranja temperature i atmosferskih prilika čine da se ljudi osećaju bezvoljno, umorno, iscrpljeno i bez energije. Pad temprature doveo je i do pada barometarskog pritiska, te se tako stiče utisak sparine. Vazduh kakav udišemo trenutno je tropski što poprilično otežava disanje. Otežanim disanjem biće pogođeni svi, a naročito respiratorni bolesnici – rekla je za Telegraf Nada Macura.

S obzirom na to da meteorolozi najavljuju toplo vreme od srede, Macura kaže da tada treba posebno biti obazriv.

– Kada bude došlo do porasta temperature u sredu, sigurno je da će biti lekarskih intervencija i intervencija Hitne pomoći na terenu. Važno je nositi prirodne materijale, a tu se pre svega misli na pamuk jer upija znoj.

Travels across the United Kingdom and beyond

Kako bismo izbegli sve tegobe koje prate promene temperature, važno je pomoći sebi.

– Najbitniji je odmor, naspavanost, vitaminski napici. Ja nisam za to da se ishrana ne bazira samo na povrću, već savetujem da ishrana treba da je raznovrsna: da sadrži i voće i povrće, sladolede, voćne salate. Isto tako je važno da ishrana bude sa što manje soli i sa što manje ulja.

(Dnevne.rs /Izvor: Tanja Milanović, Telegraf)

Komentari
Loading...