Generic filters
Exact matches only

Da li je moguće da se kilogrami izgube samo hodanjem?

Hodanjem možete izgubiti suvišne kilograme, zavisno o trajanju i intenzitetu hodanja. Puno toga zavisi i od ishrane, ali na ishranu trebate paziti kojom god vrstom fizičke aktivnosti se bavili. Smanjenje unosa kalorija je najbrži način mršavljenja i učinkovitiji od same fizičke aktivnosti.

hod

To ne znači da fizička aktivnost nije važan faktor u održavanju zdrave telesne težine. Ako svaki dan brzo hodate oko 30 minuta, u toku dana ćete potrošiti 150 kalorija više. Kako biste izgubili oko 0.5 kilograma nedeljno, trebate dnevno uneti oko 500 kalorija manje. Naravno, što više i brže hodate, više kalorija trošite.

Kako biste od hodanja dobili što više, morate povećavati nivo intenziteta vežbanja. Za mršavljenje su najbolji intenzivni treninzi jer će oni podstaći telo da troši više kalorija i u fazi mirovanja.

Ne zaboravite da je, što se vežbanja tiče, ravnoteža ključna. Nemojte se previše forsirati i ako ste tek počeli svakodnevno hodati, hodajte sporije i kraće. Intenzitet i trajanje hodanja povećavajte postupno, skladno rastu fizičke kondicije.

Jednom kada se izgube suvišni kilogrami, fizička aktivnost postaje još važnija jer je ona ono što će vam omogućiti da zadržite željenu telesnu težinu. Istraživanja su pokazala da osobe, koje svakodnevno vežbaju, lakše održavaju istu telesnu težinu u razdoblju od nekoliko godina.

Ako mislite da vam hodanje samo po sebi nije dovoljno, ali u hodanju uživate, probajte hodat s teretom, odnosno tegićima. Postoje tegovi koje možete staviti i oko gležnjeva. Na taj način će telo biti pod većim naporom, a rezultati nešto brži.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]

Komentari
Loading...