Generic filters
Exact matches only

Čudotvorne bobice: Poboljšavaju krvnu sliku, sprečavaju nastanak zapaljenja, i to nije sve (+RECEPT)

Ova žbunasta biljka povoljno utiče na stanje vaših krvnih sudova, sprečava pojavu dijabetesa, i pored toga ima još mnogo dobrobiti po organizam.

juice 1590409 960 720

Aronija je žbunasta biljka za čije benefite malo ko zna. Ova čudotvorna biljka zapravo ima mnoga pozitivna deljstva na organizam, a najviše se preporučuje deci i odraslima koji pate od anemije.

  • Pet stvari koje se dogode organizmu kada izbacimo hleb iz ishrane brojna istraživanja su pokazala da se redovno konzumiranje aronije povezuje sa sprečavanjem nastanka raka debelog creva. Tokom godina, uvrđeno je da ekstrakt ove biljke potpomaže oporavku ćelija nakon raka dojke.
  • Unos aronije u ishranu povezuje se i sa smanjenjem oštećenja krvnih sudova, kao i boljim protokom krvi što dovodi do smanjenja simptoma različitih bolesti, a posebno anemije. Istraživanja su pokazala da ova biljka može povoljno uticati i na smanjenje visokog krvnog pritiska.
  • Ukoliko bolujete od dijabetesa, aronija vam može pomoći da snizite nivo šećera u krvi, s obzirom na to da ima niske vrednosti šećera i sprečava nastanak zapaljenja povezana sa ovom bolešću.

Proizvođači očajni: Za aroniju nema kupaca, pa je nude i besplatno

Aronija ojačava imuni sistem, pa se stoga preporučuje osobama kojima je imuni sistem oštećen usled neke bolesti ili infekcije.

istaživanja su takođe pokazala, da redovno konzumiranje aronije može pomoći u očuvanju zdravlja vaše jetre, ali i drugih organa. Aronija je bogata antioksidansima koji se u organizmu bore protiv slobodnih radikala koji mogu oštetiti zdrave ćelije.
aronia 993241 960 720

Preporučeni dnevni unos ove biljke je šaka plodova aronije, s obzirom na njene nutritvine vrednosti. Aronija je bogata vitaminom C – sadrži 130 mg po kilogramu, vitaminom K, B1, B2, i B6.

Pored vitamina, aronija je bogata mineralima poput magnezijuma, natrijuma, kalijuma, gvožđa, kalcijuma i cinka.

Kupus kao lek: Već danas ga uvrstite u ishranu, i zaboravite na ove bolesti

 

Čaj od ove biljke ubija ešerihiju koli, pomaže u prevenciji raka i čuva srce

Aroniju možete jesti samostalno, ili u kombinaciji sa nekim drugim voćem. Ukoliko vam je ukus previše gorak, možete napraviti voćni napitak gde ćete pomešati šaku malina sa pola šake aronije, malo meda i mleka ( ili vode). Promešajte sve sastojke u blenderu, a zatim napitak popijte kao zdravu užinu. Kao zamenu za doručak, u ovaj napitak možete dodati i ovsene i lanene pahuljice, kako bi vas što duže držao sitim.

 

PROČITAJTE VIŠE:

Izvor: BKTVNews/Nevena Žunić Foto: Pixabay

Komentari
Loading...