Generic filters
Exact matches only

Čudotvoran jutarnji eliksir: Sprečite prehladu, smršajte, ojačajte imunitet

Dodavanje ovog moćnog začina vašoj ishrani je jedna od najboljih stvari koje možete da učinite za svoje dugoročno zdravlje.

133327 profimedia0282050386 ls

Niste upoznati s delotvornim učincima kurkume? Kurkuma je narandžasto-žuti začin iz Indije, deo familije đumbira. Kurkuma je poznata kao snažan antioksidans koji se bori s kancerogenim slobodnim radikalima, a takođe je antiseptik i ima prirodno protivupalno dejstvo.

 

Kurkuma je neizbežna u indijskoj kuhinji, ali ako ne jedete indijsku hranu svaki dan, kako uvrstiti ovaj začin u svoju ishranu? Jednostavno! Začinite svoju toplu vodu s limunom. Za jače dejstvo dodajte prstohvat cimeta koji ima protivupalna svojstva i može stabilizovati nivo šećera u krvi (što znači da ćete jesti manje i osećati se duže sitim).

133329 profimedia0312628229 ff

Sastojci:

  • 1 šoljica tople (ne preključale) vode; a možete koristiti i šoljicu toplog mleka po izboru (bademovo, sojino ili kravlje),
  • ¼ kašičice kurkume,
  • Sok od pola limuna,
  • Prstihvat cimeta (proizvoljno),
  • 1/8 kašičice meda ili agavinog sirupa,
  • kašičica kokosovog ulja

 

Priprema: Nakon što zagrejete vodu, dodajte kurkumu, limunov sok i med, kašičicu kokosovog ulja i dobro promešajte. Kurkuma će se nataložiti na dnu šolje, tako da i dalje mešajte vodu dok pijete, i tako ćete iskoristiti sve prednosti kurkume. Pobrinite se da vodu popijete dok je još topla.

 

Dodavanje kurkume u svoju toplu vodu je jeftino, blagog ukusa, a deluje na svaki sistem u telu.

 

Dodavanje ovog moćnog začina vašoj ishrani je jedna od najboljih stvari koje možete da učinite za svoje dugoročno zdravlje.

 

Mnogi su čitali i ove tekstove:

 

 

Stil/Kurir/Foto: Profimedia

Komentari
Loading...