Generic filters
Exact matches only

Čudesni melem koji leči skoro sve bolesti

Melemom se mogu lečiti bronhitis, otekline, otvorene rane, pukotine na rukama i nogama, upala jajnika, ali i na primer opekotine.

nn

Svakako, treba imati na umu da je mast bezopasna te da vam ne može naškoditi.

Recept za čudesni melem prilično brzo se s ruskih internet stranica proširio i na naše medije. Melem je jednostavan za pripremu, a uz to korisan za lečenje niza bolesti.

Za pripremu melema potrebno vam je:

  • 1 jaje (kuvano,  treba vam samo žumance koje ćete zgnječiti)
  • 400 ml biljnog ulja (maslinovo ili neko drugo ulje koje imate)
  • 60 grama pčelinjeg voska

Priprema

U lonac stavite ulje, a u njemu istopite komadić voska na laganoj vatri. Kada čujete pucketanje,ubacite žumance  u ulje s voskom. Ono će se početi peniti pa budite spremni da brzo sklonite posudu sa vatre.
Kada se ulje primiri, ponovno ga vratite na vatru i nastavite, uz neprestano mešanje, dodavati žumance. Smesa mora promeniti boju i postati tamnosmeđa. Tada je sklonite sa vatre i ostavite 20-tak minuta da odstoji. Procedite kroz gazu, a mrvice žumanca bacite. Kada se mast ohladi, stavite je u staklenu teglu, a u frižideru može stajati do deset meseci.

Kada je koristite za upalu sinusa potrebno je istopiti je i kapati u nos, a ona će efikasno probiti sinuse i povući na sebe gnoj. Ako imate problema s bronhitisom ili čirevima, konzumirajte pola kašike masti tri puta na dan pre svakog obroka.

U slučaju opekotina, zubobolja ili rana nanosite je na bolno mesto. Njom možete ojačati nokte, te lečiti hemeroide. Valja imati na umu da vosak koji koristite mora biti prirodan.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...