Čudesna kombinacija meda i vode

Verujemo da ste već čuli za ovu kombinaciju, ali da li ste znali da ova kombinacija ima višestruk uticaj na vaše zdravlje.

vim

1. Pomaže kod gubitka suvišnih kilograma

Šećer koji se nalazi u medu je prirodan i predstavlja zdrav izvor kalorija. Ne samo to , već će ova kombinacija ublažiti povećanu želju za slatkišima.

2. Poboljšava varenje

Med i voda mogu da poboljšaju rad sistema za varenje. Antiseptična dejstva meda povoljno utiču na sistem za varenje,a kombinacija sa vodom omekšava stolicu.

3. Jača imuni sistem

Med ima fantastičnu sposobnost neutralisanja bakterija.Posebno se preporučuje organski med koji ima najviše enzima, minerala i vitamina koji vode bitku protiv upornih bakterija. Med je takođe odličan antioksidans, koji pomaže u bori protiv slobodnih radikala.

4. Smanjuje alergije

Prirodni med iz vašeg područja može pomoći organizmu da se navikne na polen. U ovom slučaju voda nije obavezna, ali hidratacija nikako ne može da škodi.

5. Podiže energiju

Ne morate da posežete za kafom da biste se razbudili- pomešajte malo meda sa toplom vodom. Ova fantastična kombinacija vraća vam energiju i daje vam polet.

6. Umiruje upalu grla i kašalj

Topla voda i med ublažuju upalu grla i umiruju suvi kašalj.

7. Detoksikacija

Voda i med će pomoći vašem organizmu da se oslobodi otrova. Dobra probava, na koju takođe dobro utiče med, je zaslužan za dobru detoksikaciju organizma. Još bolje rezultate dobićete ukoliko vodi i medu dodate još i limun. Kiselina u limunu odlično utiče na funkcije enzima i stimuliše rad jetre.

8. Umanjuje gasove

Ukoliko imate gasove i nadut stomak rešenje potražite u toploj vodi i limunu.

9. Poboljšajte celokupno zdravlje

Ne samo da će topla voda i med poboljšati hidrataciju, već će povećati i nivo dobrog holesterola i ujedno smanjiti rizik od srčanih obolenja.

Komentari
Loading...