Generic filters
Exact matches only

Crna rotkva i med protiv suvog kašlja i bronhitisa

Najbolje i više puta dokazano sredstvo protiv bronhitisa, suvog i hroničnog kašlja kod dece i odraslih je prirodni lek od crne rotkve i meda. Zahvaljujući prirodnim sastojcima, ne samo da je jednostavan i ukusan, već i izuzetno koristan.

repa

Ovaj prirodni lek je odlično sredstvo za iskašljavanje kod bolesti gornjeg respiratornog trakta. Ne izaziva nuspojave, a i veoma je jednostavan za pripremu.

Sastojci:

  • jedna veća crna rotkva( težine oko 400-500 grama)
  • med jedna manja činija ili šećera ukoliko ste alergični na med

Priprema:

Sirup se priprema uveče a koristi se narednog dana.

Rotkvu dobro operite i osušite. Ako nije ravna, isecite malo donji deo, da stoji ravno.
Odsecite gornji deo, koji će nam kasnije zatrebati.
Napravite udubljenje u rotkvi, ostavite zidove debljine oko 2 cantimetra. U udubljenje dodajte 2 kašike meda (da se napuni više od pola rotkve) ili 4 kašike šećera (ako ste alergični na med).
Poklopite je poklopcem – gornjim odsečenim vrhom. Ostavite da prenoći.

Za to vreme će se u rotkvi pojaviti lekoviti sirup, nezamenljiv u lečenju kašlja. Ujutru možete početi koristiti ovaj lekoviti sirup.

Sirup protiv kašlja treba uzimati 4-5 puta dnevno, nekoliko minuta pre jela. Odrasli po 1 supenu kašiku, a deca po 1 kafenu kašičicu.

U toku dana sirup ćete iskoristiti, zato uveče u istu rotkvu opet dodajte med, a sutradan ponovo uzimate ovaj ukusan i lekoviti sirup. Tek posle dva-tri dana, možete promeniti rotkvu .

Ovim lekovitim sirupom se brzo oslobađamo suvog i upornog kašlja. A deca će ga prihvatiti sa zadovoljstvom.

Mnogi su čitali i ove tekstove:

Komentari
Loading...