Čovek koji je podelio sa svima kako se izborio protiv raka!

Džonatanu Ejkotnu dijagnostikovan je rak testisa u 29-toj godini života.

mki

Njegova hrabra borba za život započela je još 2004. godine. Nije se predao onda, a neće ni sada, kaže.

Džonatan je radio kao instruktor plivanja i lični trener, vežbao je i po dva puta dnevno, šest dana u nedelji. Bio je u vrhunskoj formi, ali tada je saznao zastrašujuću vest – da boluje od raka testisa. Zloćudna bolest ubrzo se proširila na limfne čvorove i pluća.

Usledilo je 12 nedelja hemoterapije kako bi uklonio 30 zloćudnih tumora. Tretman je bio strašno naporan, ali njegovo telo je to dobro podnelo.

Nakon godina provedenih u hedonističkom stilu života, kako ga i on sam opisuje, shvatio je da u svom životu mora da promeni mnogo toga, pre svega da redovno vežba i da se zdravo i redovno hrani.

Nakon tri godine discipline, 2007. je usledio još jedan šok. U grudima mu je pronađen tumor veličine kriket loptice. I opet je usledio težak operativni zahvat, ali je sve to dobro podneo zahvaljujući snazi i dobroj kondiciji.

Tada je čvrsto odlučio da će da pokaže svetu da rak ne može da ga pobedi. Odlučio je da uzme stvari pod svoju kontrolu i počeo je da živi “punim plućima”. Svoje telo je podvrgnuo krajnjim izazovima i gurnuo ga do granica koje nikad pre nije iskusio.

Godine 2009. popeo se na Kilimandžaro. Odvozio je i biciklističku rutu od 900 milja za samo devet dana, a učestvovao je i u poznatom triatlonu Ironman France. Bio je jako ponosan.

A tada je opet usledio šok. Godine 2013. dijagnostikovan mu je tumor limfnih čvorova u predelu stomaka. I opet je sve morao da prođe ispočetka. Ali, i ovog puta je uspeo. Ejkot je svestan mogućnosti da će mu ubrzo naći novi rak, ali kaže da ako ga je preživeo tri puta, opet će.

“Najbitnije je ostati pozitivan i ne predati se. Živeti zdravo, redovno vežbati i pravilno se hraniti”, kaže Džonatan. To su tri stvari koje ima na umu iz dana u dan i kojih se čvrsto drži. I zasad mu ide više nego dobro!

Mnogima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...