Generic filters
Exact matches only

Prirodna rešenja za lošu cirkulaciju

Loša cirkulacija je takođe poznata kao tihi ubica i može se pojaviti zbog brojnih različitih faktora, uključujući i slabu fizičku aktivnost, hipertenziju, dijabetes, aterosklerozu, pušenje ili krvne ugruške.

pa

Simptomi se obično razvijaju tokom vremena i zbog toga je potrebno da naučite kako da ih prepoznaju na vreme. Ako već imate problema mi vam predstavljamo neke prirodne lekove koji mogu efikasno rešiti lošu cirkulaciju.

Beli luk

Beli luk ima bezbroj zdravstvenih prednosti. Ima sposobnost da poboljša protok krvi, sprečava začepljenja, i snizuje visok krvni pritisak. U stvari, beli luk je veoma korisan za bilo koji kardiovaskularni problem. Takođe, osim što sprečava nagomilavanje plaka na arterijama smanjuje rizik od nastanka ateroskleroze.

Đumbir

Đumbir je takođe vrlo korisan za cirkulaciju krvi. Redovno konzumiranje đumbira sprečava stvaranje krvnih ugrušaka, smanjuje rizik od kardiovaskularnih bolesti. Đumbir je bogat zingerone i gingerols koji imaju efekte zagrevanja tela. Zbog toga je u mogućnosti da značajno poboljša cirkulaciju krvi.

Paprika

Cayenne paprika sadrži aktivni sastojak poznat kao kapsaicin. Ovaj prirodni spoj stimuliše protok krvi kroz organe i celo telo. Takođe, jača zidove kapilara i arterije. Osim toga, ona ima sposobnost da ublaži simptome lošeg protoka krvi, uključujući i hladne noge, glavobolju, peckanje senzacije u nogama i bol.

Eterična ulja od đumbira, cimeta i ruzmarina

Ova eterična ulja proširuju kapilare i omogućuju lakši protok krvi direktno na površinu kože. Takođe, sastojci iz eteričnih ulja imaju termogenik efekte na celo telo. Masirajte celo telo ovim uljima.

Ginko biloba

Ova biljka može značajno poboljšati protok krvi u mozgu i u celom telu. Stoga se može poboljšati memorija i koncentracija. Ginko biloba se može naći u obliku tableta i kapsula.

Riblje ulje

Riblje ulje je takođe izuzetno korisno za poboljšanje protoka krvi. Ono pomaže telu pri eliminisanju naslaga masti na zidovima arterija, što rezultira poboljšanu cirkulaciju krvi. Osim toga, riblje ulje povećava nivo dobrog holesterola (HDL) u telu. Možete ga uzeti u obliku dodataka ishrani ili konzumiranje ribe barem jednom nedeljno.

Divlji kesten

Divlji kesten je bogat Escin ili escin i odličan je kod jačanja zidova kapilara i kod smanjivanja upale u telu.

Loša cirkulacija- uzroci i lečenje
Komentari
Loading...