Generic filters
Exact matches only

Cimet za bujnu kosu i obnovu kože

Cimet je začin koji čisti lice, podstiče cirkulaciju i obnavlja kožu. Odličan je borac protiv akni i lošeg zadaha, a dobar je prijatelj  kosi i lepim usnama.

cimet 1377436061 11574Borac protiv lošeg zadaha

Cimet uspešno rešava problem neprijatnog zadaha, a dovoljno je da u čašu vode stavite kašičicu ovog začina i pomešati ga sa kašičicom meda. Nakon toga, mešavinom isperite grlo i po nekoliko puta na dan. Isti učinak imaju i štapići cimeta koje možete žvakati, naročito nakon ispijanja kafe.

Saveznik lepe kože

Cimet ima antibakterijsko i antigljivično delovanje što ga čini odličnim saveznikom lepe kože. Koristi se u pilinzima zato što pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija, stimuliša cirkulaciju i podstiče obnovu kože. Međutim, s njim treba biti oprezan jer može uzrokovati iritaciju pa ga je najbolje isprobati na ruci.

Za veće usne dovoljno je malo cimeta

Ovaj začin je sastavni deo karmina s efektom povećanja volumena. Prirodnim putem povećava usne, a dovoljno ga je samo pomešati s vazelinom i utapkati na kožu. Ostavite ga da deluje nekoliko sekundi i dobit ćete vizualno veće usne bez estetskih operacija.

Stimuliše rast kose

Cimet povećava prokrvljenost tkiva i stimuliše rast kose, što ga čini odličnim izborom za sve one koje muči preterano opadanje kose. Dve kašičice cimeta i jedno jaje staviti u pola šoljce toplog maslinovog ulja i sve to pomešajte. Dobijenu smesu utrljajte u koren vlasi i ostavite da deluje 10 do 15 minuta pre ispiranja.

Kombinacija cimeta i meda uništava akne

Ovaj začin čisti pore i sprečava nastanak akni. Maska od tri kašičice meda i kašičice cimeta će očistiti lice od bakterija, smanjiti crvenilo i nahraniti kožu. Dovoljno je ostaviti masku da deluje 10 minuta, a zatim je isprati mlakom vodom.

Srodni članci:

Komentari
Loading...