Cimet- Provereno najbolji čuvar vašeg zdravlja

Cimet je začin koji uglavnom povezujemo sa poslasticama, ali on ima dosta prednosti koje ga čine korisnim u svakodnevnoj ishrani.

cimm

Kako cimet koristi zdravlju vašeg tela, pročitajte u nastavku teksta…

Poboljšava metabolizam

Cimet je često na spisku namirnica koje treba jesti ako pokušavate izgubiti težinu. Ima sposobnost revitalizacije metabolizma čime učinkovitije gubite težinu. Razmislite o dodavanju kašičice cimeta u smoothie. Kako biste maksimalno iskoristili ovu prednost trebali bi konzumirati barem kašiku dnevno.

Snižava nivo lošeg holesterola

Cimet pomaže pri snižavanju nivoa LDL holesterola u telu, ostavljajući nivo dobrog holesterola netaknutim. Ovo je fantastičan prirodni lek za sve one koji pate od visokih vrednosti holesterola, ali ako ga koristite u ove svrhe obavezno se konsultujte s lekarom.

Održava nivo šećera u krvi

Cimet se preporučuje dijabetičarima jer prirodno reguliše nivo glukoze u krvi. Stabilizacija nivoa šećera u krvi obično rezultira prirodnim mršavljenjem, ali nemojte se oslanjati samo na cimet.

Pojačava cirkulaciju

Cimet ima zagrijavajući učinak na telo i poboljšava protok krvi. Najviše koristi od povećanog protoka krvi ima srce, poboljšana cirkulacija treba značiti smanjenje otkucaja srca i snižavanje krvnog pritiska. Bolja cirkulacija pomaže kod seksualnog nagona  muškaraca i žena. Za muškarce to znači jaču erekciju, a za žene povećanu osetljivost klitorisa i stidnih usana.

Antibakterijska svojstva

Cimet deluje kao antibakterijski agens u telu i koristan je pri lečenju niza problema. Zato se preporučuje kod želudačnih tegoba jer izbacuje štetne bakterije iz probavnog sistema. Iz istog  razloga cimet je lek za akne, jer uništava bakterije na koži. Poznat je čak i po tome da uništava candidu.

Sprečava bolesti srca

Zbog ranije spomenutih sposobnosti da smanjuje nivo holesterola i poboljšava cirkulaciju, cimet se može koristiti i kako bi se sprečile bolesti srca. Naravno da vam sam cimet neće pomoći, potrebno je da jedetei zdravu hranu i redovno vežbati.

Anti-upalna svojstva

Protivupalna priroda cimeta znači da ga možete koristiti kod lečenja raznih upala. Od začina osim cimeta anti-upalna svojstva imaju kurkuma, curry i đumbir – takođe sjajni pomagači u slučaju artritisa.

Uravnotežuje hormone

To je kod žena vrlo bitno. Smanjuje produkciju testosterona i povećava produkciju progesterona.

Poboljšava moždane funkcije

Cimet može pomoći da vaš mozak radi bolje. Umesto da koristite energetska pića ili druge veštačke napitke, koristite cimet koji će vam dati dodatno mentalno pojačanje toliko potrebno tokom tipičnog radnog dana.

Poboljšava raspoloženje

Cimet možete koristiti kao svojevrsnu aromaterapiju kojom ćete poboljšati raspoloženje. Jednostavno uključite cimet u svoju svakodnevnu rutinu i – budite srećni.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...