Cimet pospešuje začeće

Novo istraživanje američkih naučnika otkriva da cimet može regulisati menstrualni ciklus i ublažiti menstrualne tegobe, koje često predstavljaju problem kod začeća.

začeće

U istraživanju su učestvovale žene koje pate od sindroma policističnih jajnika. Naučnici su ih podelili u 2 grupe. Jedna grupa je svakodnevno u periodu od 6 meseci konzumirala cimet, a druga grupa je uzimala placebo.

“Naučnici već duže vreme pokušavaju da otkriju homeopatski ili prirodni lek za sindrom policističnih jajnika”, izjavio je voditelj istraživanja dr. Daniel Kort i dodao kako “ovim istraživanjem smo otkrili da jedan, naizgled običan začin, može biti spas za žene, koje pate od sindroma policističnih jajnika.”

Trenutni tretman za sindrom policističnih jajnika uključuje mršavljenje, uzimanje lekova koji podstiču ovulaciju i regulišu nivo  šećera u krvi.

Nakon 6 meseci uzimanja cimeta, naučnici su primetili značajno ublažavanje simptoma sindroma policističnih jajnika. Čak 2 žene su uspele začeti nakon samo 3 meseca konzumacije cimeta, i to bez uzimanja dodatnih lekova i promene ostalih životnih navika.

Iako ovo istraživanje upućuje na to da cimet može pomoći ženama, koje pate od sindroma policističnih jajnika, nije dokazalo na koji način to radi.

Naučnici ističu da su rezultati istraživanja preliminarni i da je potrebno sprovesti ocenjivanje od strane spoljnih stručnih saradnika.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]
Komentari
Loading...