Generic filters
Exact matches only

Cimet – 3 zdravstvene prednosti

Cimet je jedan od najpopularnijih začina na svetu. Zbog njegove pristupačnosti, prijatnog ukusa i mirisa, svoje mesto sve više pronalazi u svakodnevnoj pripremi jela.

cimcim

Njegov prepoznatljiv miris i ukus se odlično slaže sa gotovo svim vrstama kolača i čajeva, a najbolje od svega je činjenica da doprinosi zdravlju celokupnog organizma.

Cimet krije brojne zdravstvene prednosti, a mi vam donosimo neke od najznačajnijih:

Zdravlje srca

Antioksidacijska svojstva će sprečiti nastanak raznih medicinskih stanja koja ugrožavaju zdravlje srca, uključujući visok krvni pritisak, visok nivo holesterola, dijabetes tipa 2 i stvaranje krvnih ugrušaka.

Mršavljenje

Cimet ima blagotvorno delovanje na metabolizam. Ubrzat će razgradnju masti i podstaći telo da ih koristi kao izvor energije. Jedno istraživanje je pokazalo da osobe, koje svakodnevno konzumiraju cimet, imaju manji opseg struka.

Dobro raspoloženje

Nagle promene u nivoa šećera u krvi uzrokuju i nagle promene raspoloženja. Cimet će regulisati nivo šećera u krvi, a vaše raspoloženje održati dobrim, i to duže vreme. Cimet može ublažiti simptome depresije i značajno smanjiti nivo hormona stresa.

[dfads params=’groups=455&limit=1&orderby=random’]

Komentari
Loading...