Generic filters
Exact matches only

Čaj kojim ćete normalizovati pritisak

Ovaj čaj, poput zelenog, sadrži kofein pa nemojte preterivati u količinama i nemojte ga piti pre spavanja…

mm

Pravim bogatstvom ove biljke smatraju se antioksidansi koji utiču na ćelije tako što usporavaju starenje ćelija, pomažu u borbi protiv malignih bolesti i sadrže jedan od najjačih antioksidansa EGCG, polifenol epigalokatehin galat. Konkretno taj antikosidans povećava količinu potrebne energije kako bi probava fukcionisala što bolje, a isto tako pomaže metabolizmu i apsorpciji hrane, a istovremeno deluje na oksidaciju masti zbog čega se smanjuju masne zalihe.

Žuti čaj, iako dobar za zdravlje, najpoznatiji je kao dobar način za mršavljenje. On se bere ranije pa se smatra da sadrži više antioksidanta koji se gube daljim rastom biljke. Tajna ovog napitka je u enzimu kojim obiluje – polifenol epigalokatehin galata (EGCG). On stimuliše oksidaciju masti, odnosno podstiče sagorevanje viška masnog tkiva i povećava potrošnju energije. Neki tvrde da kombinacija žutog čaja s umerenom ishranom može pomoći pri skidanju i do pet kilograma za mesec dana.

U normalnim količinama on će dobro delovati na zdravlje srca i krvnog sistema, normalizuje pritisak i povećava potrošenu energiju. Svakodnevna konzumacija šoljice čaja idealna je za zdravlje. Umiriće bolove, smiriti živce i pojačati koncentraciju. Takođe, čuva zdravlje usne šupljine jer sprečava krvarenje desni, a time i ispadanje zuba.

Smršajte uz žuti čaj
Komentari
Loading...