Čajevi za menopauzu

Upotreba delova biljaka kao što su bobice konopljike (Agnus castus), cvetova lipe i listova kadulje, pomoći će pri održavanju vrednosti  hormona na normalnim vrednostima. Čajevi za menopauzu su korisni za oživljavanje izmorenog organizma. Pijenje ružine vodice pripremljene uranjanjem ružinih latica u destilovanu vodu tradicionalni je lek na Bliskom istoku za ublažavanje najgorih simptoma menopauze.

sred

Čaj za val toplote

Stavite kašiku cvetova srdačice (Leonurus cardiaca) i listova kadulje u šoljicu. Nalite 6 decilitara vrele vode te zasladite slatkim korenom (Glycyrrhiza glabra), osim ako imate visok krvni pritisak, jer koren sadrži natrijum pa zadržava vodu u telu. Pustite da se ohladi i pijuckajte tokom dana.

Čaj od cvetova lipe

Cvetove treba sakupiti neposredno nakon što procvatu sredinom leta. Sakupite ih po suvom danu i ostavite da se polagano suše u seni. Upotrebljavajte ih kao tinkturu ili napravite čaj mešanjem šeljice prokuvane vode sa kašikom cvetova. Neka odstoji 10 minuta, a zatim pustite da se ohladi te procedite. Popijte po šoljicu tri puta na dan.

Komentari su zatvoreni..