Generic filters
Exact matches only

Čaj od brusnice i njegovi benefiti (VIDEO)

Osim što ima zdravstvene benefite, ovaj čaj od brusnice je ukusan i mnogi ga rado piju kao omiljeni topli napitak.

Brusnica je zdrava niskokalorična hrana, bogata vlaknima, vitaminima i mineralima, među kojima dominiraju vitamini C, A, E, minerali kalcijum, kalijum, magnezijum i gvožđe. Bogata je antioksidansima, kojima duguje snažna lekovita svojstva.

Bubrezi su zaduženi za izbacivanje toksina, održavanje pH vrednosti krvi, balansiranje elektrolita i proizvodnja određenih hormona.

Kao takvi, vrlo su važni za pravilno funkcionisanje celog organizma. O njihovom zdravlju je posebno potrebno voditi računa. Kako biste sprečili nastanak ili pomogli u izbacivanju već formiranog kamena u bubregu, čaj od brusnice je od izuzetne pomoći.

Brusnica je bogata antioksidansima, vitaminom C i vlaknima, a upravo zbog bogatog sastava vrlo je moćna u lečenju velikog broja zdravstvenih tegoba. Ova biljka sadrži i urzolinsku kiselinu koja ima neverovatna protivupalna svojstva.

Kao što smo već spomenuli, čaj od brusnice, pomaže u zaštiti zdravlja bubrega, ali i izbacivanju kamena.

Sveža brusnica, kao i čaj se koristi u prevenciji i lečenju svih vrsta bakterija urinarnog trakta. Odličan je laktasiv, pomaže u varenju, stabilizuje rad digestivnog trakta. Pogoduje dijabetičarima, jer reguliše nivo šećera u krvi. Čuva zdravlje jetre, a redovnom pirmenom podstiče se izbacivanje nakupljenih toksina. Leči infekcije kože, očiju i generalno je dobra u lečenju bakterija i gljivica.

Foto pexels
Komentari
Loading...