Čaj od bele vrbe tera svaku bol

Bela vrba ima veoma slično dejstvo kao što ga ima aspirin, ali nešto slabijeg intenziteta.

caj od vrbe ublazava bolove i upale v

U odnosu na njega, kao prirodno sredstvo ima svojih prednosti, ne izaziva iritaciju želuca, jer sadrži i tanine koji povoljno utiču na varenje.

Bela vrba može se upotrebljavati u slučaju:

  • reumatoidnog artritisa
  • osteoartritisa
  • groznice
  • glavobolje
  • bolova raznog porekla

To je biljka koja ima protivupalno dejstvo i prirodni je analgetik i antipiretik.

Kako se priprema i upotrebljava čaj od bele vrbe

Čaj od bele vrbe priprema se tako što se 1-2 grama kore ovog drveta prokuva u 2dl vode tokom 10 minuta. Za lečenje artritisa potrebno je piti oko 5 šolja ovog čaja dnevno. U tom slučaju dnevni unos salicina bi trebao biti od 60 do 120 mg.

U poređenju sa dosta snažnijim sintetičkim preparatima, biljnim lekovima je obično potrebno duže vremena da bi ispoljili svoja terapeutska svojstva, pa bi koru bele vrbe trebalo upotrebljavati 15-tak dana da bi se osetilo olakšanje.

Iako je bela vrba mnogo bezbednija od aspirina, dugotrajna upotreba nije preporučljiva, jer konstantna akumulacija salicina ipak može prouzrokovati oštećenje sluzokoze želuca. Zato je najpametnije nakon 45 dana napraviti pauzu. Kod osetljivih osoba ili u prevelikim količinama mogu se i pre toga javiti mučnina i proliv.

Bela vrba može se upotrebljavati i protiv bolova akutnog karaktera, kao što su na primer sportske povrede ili glavobolja. Tada dužina terapije traje onoliko koliko traju i bolovi.

PROČITAJTE VIŠE:

Komentari
Loading...