Čaj kojim se leče mnoge bolesti!

Prema najnovijim istraživanjima, čaj od maslinovog lišća ima više antioksidansa u poređenju sa zelenim čajem koji je na glasu kao jedan od najboljih.

hh

Samu pomisao na masline uglavnom vizualizujemo ukusan i zdrav plod, izuzetno je koristan i lekovit i list masline.

List masline obiluje brojnim lekovitim svojstvima.  Maslinov list pomaže kod upale pluća, gonoreje, tuberkuloze, gripa, meningitisa, hepatitisa B, herpesa itd. Pomaže i kod upala mokraćnog sistema, ali i kod hirurških infekcija. Dokazano je da maslinov list istovremeno sprečava infekcije uzrokovane delovanjem gljivica.

Jedinjenja u maslinovom listu jačaju imuni sistem, podižu energiju organizma, poseduju antivirusno, antiparazitsko, antibakterijsko i antifungalno delovanje, smanjuju ili čak sasvim uklanjaju mnoge zdravstvene probleme, smanjuju krvni pritisak, koncentraciju šećera u krvi i nivo lošeg holesterola (LDL-a).

Recept za čaj

Za šoljicu čaja od 2 do 3 dcl potrebno vam je od 15 do 20 osušenih listova masline. Prokuvajte vodu, ubacite u nju listove i kuvajte još 2 do 3 minute. Ostavite listove da odstoje u vodi još 10 minuta pa ih zatim izvadite. Nije dobro da listovi stoje u vodi dugo.

Čaj možete piti hladan ili topao s medom, limunom ili bez ičega. Pijte ga svakoga dana kako biste osetili poboljšanja za različita obolenja. Čaj je preporučljivo piti i preventivno. Blagog je ukusa. Listiće za čaj najbolje je brati u proleće kad su mladi. Operite ih i osušite na vazduhu, a čuvati ih možete u zatvorenoj posudi.

Drugima se dopalo i ovo:

Komentari
Loading...