Čaj koji odgovara vašoj krvnoj grupi

Kada govorimo samo o napicima, onim toplima, kafa je odlična jedino za tipove A i B dok su različite vrste čajeva dobre za sve krvne grupe, iako se smatra da crni čaj trebaju smanjiti ili izbaciti sve grupe.

tea

U nastavku vam otkrivamo koji čaj tačno odgovara vašoj krvnoj grupi.

Krvna grupa 0

Osobe krvne grupe 0 izdržljive su i snažne i pokreće ih visokokalorična hrana. Osnovu njihove ishrane čini meso, iako često imaju želju za skrobnim i to posebno – gomoljastim plodovima.

Ipak krompir nije idealna namirnica za osobe krvne grupe 0, pa se od gomoljastih namirnica radije trebaju okrenuti đumbiru i ginskengu. Trebali bi izbegavati mleko i gluten, a s obzirom da brzo unose hranu, za njih je karakterističan visok nivo želudačne kiseline.
Kafa kao napitak im se ne preporučuje, kao i zaslađena, gazirana pića i alkohol. Stoga im je najbolje da uživaju u čaju i to onim na osnovi đumbira, ginsega, zelenog Sencha čaja i Matē čaja koji je poznata zamena za kafu.

Čaj za krvnu grupu 0:

 • MEŠAVINA SENCHE, GINSENGA I ĐUMBIRA
 • MATÉ ČAJ – IDEALNA ZAMENA ZA KAFU
 • ČISTI JAPANSKI ZELENI SENCHA ČAJ

Krvna grupa A

Za razliku od krvne grupe 0, ova sgrupa treba izbegavati meso i umesto njega konzumirati ribu. Živinsko meso je prihvatljivije  od onog crvenog, dok se potpuno trebaju kloniti mesnih prerađevina.

Iako su naizgled smireni, osobe koje imaju krvnu grupu A vrlo su emotivne, analitičke i osobe koje su izrazito sklone stresu. Upravo zbog toga imaju visoke vrednosti kortizola – hormona stresa, čemu ispijanje kafe neće doprineti, pa im stoga ne smeta.

S obzirom na sve to često osećaju potrebu za meditacijom i jogom, koje mogu upotpuniti svakodnevnim ritualnim ispijanjem prikladno odabranog čaja.
Čajevi primereni osobama s krvnom grupom ‘A’ su zeleni čaj – prednost zelenom čaju s Tajvana (Formosa) (u odnosu na kineske zelene čajeve), stolisnik, bosiljak, jasmin i neven, a od voćnih aroma najbolje im odgovaraju limun i brusnica, dok pomorandžu i kao samo voće trebaju izbegavati.

Čajevi za osobe s krvnom grupom A:

 • TAJVANSKI GUNPOWDER ZELENI ČAJ
 • MEŠAVINA STOLISNIKA, NEVENA I MAJČINE DUŠICE
 • ORGANSKI 100 % ČISTI CVET JASMINA
 • SREBRNI JASMIN I YING HAO ZELENU ČAJ
 • ČAJ OD BRUSNICE

Krvna grupa AB

Ova krvna grupa po postanku je puno mlađa od ostalih, a zbog različitih antigena koje poseduje ima neke osobine krvne grupe A, neke krvne grupe B. Oni čijim telom teče krv tipa AB najbolje reaguju na stres duhovno, s fizičkim poletom i kreativnom energijom. Takve osobe  su intuativne, vrlo privlačne i popularne.

Uz svu tu pozitivnu energiju ove su odobe sklone nižem libidu. Kao što smo pre spomenuli ne preporučuje im se kafa kao ni nultoj grupi, a kada je o čaju reč odgovaraju im posebne vrste zelenog čaja i srodnih pripravaka, menta, božur, žuti čaj, sandalovina, katuaba, kopriva, melisa te napici od pirinča.

Čajevi za osobe s krvnom grupom AB:

 • MEŠAVINA VRHUNSKOG I ZELENOG ČAJA I MENTE
 • SEJAK I PEČENI PIRINAČ
 • KVALITETAN – PRIRODNI ŽUTI ČAJ
 • ČAJ OD BRUSNICE
 • MEŠAVINA KOPRIVE, MENTE, KATUABE I ROOIBOSA posebno je preporučljiva za muškarce krvne grupe “AB”, iako u njoj mogu uživati i žene s ovom krvnom grupom-

Krvna grupa B

Iako su  izrazito sklone autoimunim bolestima, osobe krvne grupe B koje žive skladno, rade, vežbaju i hrane se na uravnotežen način, oličenje su izdržljivih ljudi. Ravnoteža i sklad pravi su lek za pripadnike te krvne grupe, a veruje se da upravo osobe krvne grupe B lakše uspostavljaju dobre odnose s različitim tipovima ljudi, zato što su po svojoj genetskoj prirodi skladnije i stoga manje sklone izazivanju i suprotstavljanju.

Podložni su kao što smo rekli autoimunim bolestima poput lupusa, multiple skleroze i hroničnog umora kao i sporom metabolizmu i gojenju, letargiji, hroničnom umoru i nepravilnom snu. Unatoč tome mogu se odupreti mnogim opasnim bolestima uobičajenim u modernom svetu, poput bolesti srca i raka. Čak i kad obole od tih bolesti, imaju najviše izgleda za preživljavanje. Imaju izuzetno otporan probavni sistem, dok su  slabi  u odbrani od bakterija.
Čajevi koji svojstvima najbolje odgovaraju osobama s krvnom grupom B su zeleni čaj, posebno onaj mladi tek izniklih izdanaka listova, zbog imunološko-metaboličkog statusa preporučuje im se čaj od melise, nevena, Rooibos te Honeybush.

Čajevi za krvnu grupu B:

 • VRHUNSKI MLADI ZELENI ČAJ
 • IMUNO -MEŠAVINA: BAZGA, ROOIBOS, KADULJA, MELISA
 • ZELENI ROOIBOS BEZ DODATAKA, ORGANSKI
 • CRVENI ROOIBOS BEZ DODATAKA, ORGANSKI
 • HONEYBUSH
Komentari
Loading...