Čaj koji je od važnog značaja za naše telo

Čaj od korena đumbira bogat je vitaminima B6 i C, zatim kalijumom, magnezijumom i cinkom, a sadrži i više vrsta esencijalnih ulja.

Kao bogat izvor antioksidanata, napitak od korena đumbira blagotvoran je za povećanje otpornost organizma jer štiti od raznih infekcija. Naročito je koristan kada nastupi sezona prehlada i gripa. Svakodnevno ispijanje toplog čaja od đumbira, uz dodatak limuna i meda, obezbeđuje dobru zaštitu organizma od virusa i bakterija. A ako ste se već prehladili, pomoći će vam protiv kašlja, kijavice i zapušenog nosa, čisteći disajne puteve i šireći kapacitet pluća.

Ublažava stomačne tegobe

Esencijalna ulja koja sadrži čaju od đumbira neutralizuju želudačnu kiselinu, opuštaju mišiće abdomena i pospešuju varenje. Čaj uspešno otklanja mučninu, pomaže i u slučaju prejedanja jer ublažava grčeve i bolove, a takođe i kod nadimanja, podrigivanja i gasova.

Poboljšava cirkulaciju

Zahvaljujući sadržaju aminokiselina i minerala, čaj od ove čudesne biljke ima svojstvo proređivanja krvi, čime se olakšava cirkulacija i povećava dostupnost vitalnim organima. To đumbirov koren čini dragocenim sredstvom u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja.

Stručnjaci tvrde da i samo jedna šolja ovog čaja dnevno značajno umanjuje rizik od šloga, budući da je biljka vrlo delotvorna u razgradnji masnih naslaga u krvnim sudovima.

PROČITAJTE VIŠE:

Komentari
Loading...