Generic filters
Exact matches only

Čaj koji je od važnog značaja za naše telo

Čaj od korena đumbira bogat je vitaminima B6 i C, zatim kalijumom, magnezijumom i cinkom, a sadrži i više vrsta esencijalnih ulja.

tea 1132529 960 720

Kao bogat izvor antioksidanata, napitak od korena đumbira blagotvoran je za povećanje otpornost organizma jer štiti od raznih infekcija. Naročito je koristan kada nastupi sezona prehlada i gripa. Svakodnevno ispijanje toplog čaja od đumbira, uz dodatak limuna i meda, obezbeđuje dobru zaštitu organizma od virusa i bakterija. A ako ste se već prehladili, pomoći će vam protiv kašlja, kijavice i zapušenog nosa, čisteći disajne puteve i šireći kapacitet pluća.

Ublažava stomačne tegobe

Esencijalna ulja koja sadrži čaju od đumbira neutralizuju želudačnu kiselinu, opuštaju mišiće abdomena i pospešuju varenje. Čaj uspešno otklanja mučninu, pomaže i u slučaju prejedanja jer ublažava grčeve i bolove, a takođe i kod nadimanja, podrigivanja i gasova.

Poboljšava cirkulaciju

Zahvaljujući sadržaju aminokiselina i minerala, čaj od ove čudesne biljke ima svojstvo proređivanja krvi, čime se olakšava cirkulacija i povećava dostupnost vitalnim organima. To đumbirov koren čini dragocenim sredstvom u prevenciji kardiovaskularnih oboljenja.

Stručnjaci tvrde da i samo jedna šolja ovog čaja dnevno značajno umanjuje rizik od šloga, budući da je biljka vrlo delotvorna u razgradnji masnih naslaga u krvnim sudovima.

PROČITAJTE VIŠE:

Komentari
Loading...