Do bržeg metabolizma uz ove namirnice

Metabolizam je definitivno najodgovorniji za višak ili manjak vaših kilograma.

Zahvaljujući metabolizmu, vaše telo sagoreva kalorije određenom brzinom. Metabolizam nije isti kod svakog, pa zato neki mršave brže, dok neki teško gube kilograme.

Međutim, postoje načini koji će vam pomoći da ubrzate metabolizam i tako dođete do željene kilaže.

Uglavnom se metabolizam najlakše ubrzava pomoću hrane koju jedete, pa ćemo se danas fokusirati na namirnice koje rade upravo to.

Pogledajte koje su to namirnice koje ubrzavaju metabolizam i koje će vam pomoći da smršate.

Meso koje nema masnoće

Belo meso ili riba su sjajan način da unesete proteine i da ubrzate metabolizam. Proteini se daleko brže razlažu nego masti i ugljeni hidrati, pa zato metabolizam brže radi kada jedete ove proteine.

Mahunarke

Pasulj, boranija i slične mahunarke sadrže biljnu vrtsu proteina koji takođe ubrzavaju metabolizam i koji će vam pomoći da dođete do željene kilaže. Pored ovoga, mahunarke su jako zdrave i sadrže dosta minerala i vitamina.

Orašasti plodovi

Iako u sebi sadrže masti, oni imaju veliku količinu proteina koji ubrzavaju metabolizam i koji čine čuda u izgradnji i hranjenju mišića.

Probiotska hrana

Jogurti, sirevi i slične namirnice koje sadrže probiotske kulture ubrzavaju metabolizam, tako što utiču na rad želudca i čitavog crevnog sistema, pa samim tim poboljšavaju rad creva i varenje.

Kofein

Kafa i namirnice koje ga sadrže drastično ubrzavaju metaboilizam i dovode do toga da se hrana dosta brže vari u vašem telu.

Foto pixabay
Autor/Izvor kucnilekar
Komentari
Loading...