Brena: Joga je moje najveće otkriće

San svake žene je da što duže sačuva mladost, lepotu i snagu, pa da sa pedesetak godina izgleda kao sa 20 i nešto ili bar 30 godina. Lepa Brena je živi dokaz da je i to moguće. Slavna pevačica ekskluzivno za „Blic” otkriva tajnu svoje mladolikosti i savršenog tela na kom bi joj mnoge devojke pozavidele.

brena

– Pre svega, morate biti odgovorni prema sebi i svom zdravlju. Ne možete očekivati lep ten ukoliko ne spavate dovoljno. Kažu da je za lepotu neophodan san u trajanju od deset sati. Nastojim da rano ležem i rano ustajem – objašnjava Lepa Brena.

Da bi što slikovitije objasnila značaj pravilne ishrane, pevačica organizam poredi sa automobilom.

– Ako u kola sipate loše gorivo, ona će se vremenom pokvariti. Znači, ukoliko jedete brzu ili nezdravu hranu – pod tim podrazumevam pohovano, prženo, prezačinjeno – vremenom ćete osetiti posledice – upozorava Brena, i ističe da ona ishranu bazira na laganim salatama.

Ona posebno izbegava belo brašno, beli šećer i so.

– Ponekad i ja zgrešim, jer su slatkiši moj najveći porok. Baš dugo mogu da istrpim, a onda – potamanim sve slatko! Mislim da čovek mora nekada da pruži sebi malo oduška – priča najpopularnija pevačica u bivšoj Jugoslaviji.

I sama je pre tridesetak godina imala problem s viškom kilograma, ali zdrav način života i uporno vežbanje doveli su njeno telo do perfekcije.

Brena ima odličnu kondiciju, pa bez ikakvih problema po tri sata na koncertima ne samo igra i peva, već izvodi i prave akrobacije koje publiku ostavljaju bez daha.

– Fizička aktivnost je izuzetno važna. Redovno plivam, povremeno idem u teretanu, a moje najveće otkriće je joga, koju preporučujem ženama koje su psihofizički opterećene. Deluje rasterećujuće na čitav organizam i uči da voliš sebe onakvu kakva jesi – smatra Brena.

Autor: S. Milojković

 

 

Komentari
Loading...