Generic filters
Exact matches only

Bosiljak- Lek za sinuse

Ako ste se odlučili da isprobate bosiljak kao lek, odlično će poslužiti biljka u svežem stanju ukoliko je dodajete vašim salatima i omiljenim jelima.

si

Isto tako za brojne tegobe preporučuje se lekoviti čaj od bosiljka naročito kod sezonskih prehlada i upaljenih sinusa. Ovaj topli napitak u mnogočemu vam može olakšati muke.

Priprema čaja od bosiljka :

Dobro prosušene listove prelijte sa tek proključalom vodom, posudu poklopite i ostavite da odstoji desetak minuta. Procedite napitak i konzumirajte dok je još topao.

Bosiljak kao lek se u obliku čaja koristi kod svih respiratornih problema, upaljenih sinusa, virusnih infekcija, kod kašlja, upale desni, ali poznato je da uspešno ublažava glavobolju, eliminiše nadutost i gasove, poboljšava pažnju i koncentraciju.

Ako imate problema sa disanjem i sinusima, preporučuje se uz čaj i inhalacija bosiljkom, koja će uspešno eliminisati tegobe.

Napomena:

Nemojte konzumirati čaj od bosiljka u kontinuitetu duže od 8 dana,obavezno napravite pauzu od dve nedelje, pre nego što ga ponovo počnete koristiti.

Takođe bosiljak kao lek se ne bi smeo koristiti u trudnoći, može da uzrokuje prevremene grčeve materice.

Bosiljak štiti srce i krvne sudove…
Komentari
Loading...