Bole vas leđa: Verovali ili ne, lek se krije u hrani!

Zdravlje kompletnog organizma u dobroj meri zavisi i od toga kako se hranite. Zato i nije čudo što neke bolesti i bolove možemo lečiti menjanjem navika u ishrani.

Zdravstveni balans u organizmu možete održati dobrom i kvalitetnom ishranom.

132175 shutterstock 567368899 ls 2
Međutim, ako patite od čestih bolova u leđima i krstima ove četiri namirnice treba da uvrstite u svoj jelovnik.

ANANAS – Bogat je protivupalnim enzimima koji pomažu telu da se leči umanjuju bolove. Naravno, ovo se odnosi na svež ananas, ne na onaj iz konzerve.

ZELENI ČAJ – U listovima zelenog čaja nalazi se nekoliko antioksidanasa koji će i te kako pomoći vašem organizmuDetoksikacija pomaže ćelijama da se zaštite. Ako pijete zeleni čajdva do tri puta dnevno osetićete njegov terapeutski efekat.

GOVEDINA – Ovo meso neopravdano prati loš glas zbog masnoće, ali ako nabavite ekološki čistu govedinu koja je kvalitetno hranjena, uvidećete koliko je ono ukusno i bogato raznim korisnim i hraljivim materijama koji vam pomažu da ostanete zdravi.

BELI LUK – Jedna od najmoćnijih biljaka odavno je poznata kao izvor zdravlja. Dokazano je da normalizuje krvni pritisak, umanjuje holesterol i rizik od razvijanja malignih ćelija, ali beli luk je dobar i kao lek protiv bolova.

 

Mnogi su čitali i ove tekstove:

 

 

Stil/Kutir Foto:Thinkstock

Komentari
Loading...