Generic filters
Exact matches only

Bol, otečeni i crveni zglobovi simptomi su smrtonosne bolesti koja se POGREŠNO dijagnostikuje

Nemojte misliti da je u pitanju artritis, već idite kod lekara odmah!

Rak kostiju je jedan od ređih oblika ove opake bolesti jer se uglavnom razvija u dugim kostima, poput onih u nogama i u nadlaktici.

 

hemoterapija

Najčešći simptom je konstantan bol u zglobovima, sličan onom kod artritisa pa se često bolest pogrešno dijagnostikuje upravo kao artritis. Karakteristično je da se bolovi pogoršavaju tokom noći.

Ostali simptomi su oticanjue i crvenilo zglobova što je uzrok težem pomeranju istih. I ovi simptomi se često pogrešno povezuju sa gihtom neprijatnom upalnom bolešću, koja nastaje kad se u zglobovima natalože kristalići mokraćne kiseline.

Pored ovih, simptom kancera kostiju mogu biti i slabe kosti koje lako pucaju što takođe može navesti lekare da pomisle da je u pitanju osteoporoza.

lekari analiziraju snimak glave

Zbog toga se lekari pozivaju na brzu reakciju u slučajevima kada su obolela deca ili mlađi odrasli ljudi. Snimanje rentgenom kostiju može povećati šanse za preživljavanjem ove bolesti.

Ipak, iako može da se izleči kada se otkrije u ranom stadijumu, lečenje je teško i naporno za svakog pacijenta, a može da obuhvata radio i hemioterapiju, u nekim slučajevima i amputaciju ukoliko je karcinom izolovan.

Mnogi su pročitali i ove tekstove:

 

 

SD/Profimedia

Komentari
Loading...