Boja urina jasan je znak zdravstvenog stanja vašeg tela

Urin je vrlo jasan znak problema koji se dešavaju u vašem telu, veoma precizno ukazuje na određeni problem.

urin

Budući da mnogi faktori mogu izmeniti ​​boju urina, važno je obratiti pažnju na boju, kako biste na vreme mogli reagovati i sprečiti infekcije.

Bezbojna

Ovo je obično znak prekomerne hidratacije, mnogo tečnosti, obratite pažnju da uzimate dovoljno tečnosti dnevno. 8 čaša vode dnevno je preporučena doza, sve preko toga se smatra prekomernom hidratacijom.

Svetlo žuta

Ovo je najprirodnija boja urina. To znači da je vaše telo zdravo, i da pravilno vršite hidrataciju organizma.

Prozirno žuta

Još jedna boja koja ukazuje na zdravo tijelo! Vi ste apsolutno zdravi!

Jarko žuta

Ovo je znak zdravog tela, ali koje treba malo više hidratacije. Dakle, povećajte unos tečnosti!

Boja meda

Ova boja pokazuje vrlo ozbiljan znak iscrpljenosti i dehidracije.

Braon boja

Ako primetite ovu boju urina, to verovatno znači da imate problema s jetrom. Prema istraživanjima, problemi s jetrom ili dehidracije su prvi na spisku kada primetite ove tamne tonove.

Rozo na crvenkasto

Ponekad, to može da znači  da ste jeli borovnice ili cveklu. Ako nije, to jasno pokazuje krv u mokraći. Ponekad se to može dogoditi, ali ako imate krv u mokraći češće, trebali bi posetiti lraeka, jer to može dovesti do bolesti bubrega, tumora, infekcije mokraćnog sistema, problema s prostatom, trovanja olovom ili živom.

Narandžasta boja

Opet, nedostatak vode.

Mutna ili penušava

Stalna prisutnost balončića u mokraći ukazuje na problem s bubrezima – možda virusno ili bakterijsko obolenje. Takođe, to može značiti preopterećenje proteinima u ishrani. Ako se balončići pojave ponekad, mogu biti eliminisani lako. Ali ako se pojavljuju duže vreme, obavezno posetite lekara.

3 čaja protiv urinarne infekcije
Komentari
Loading...